Elke maand het stedelijk informatieblad in de bus!

Elke maand valt het stedelijk informatieblad bij de Truienaars in de bus.
Burgemeester Ludwig Vandenhove schrijft elke maand een voorwoord voor het informatieblad dat u hier kan nalezen.

Opmerkingen zijn steeds welkom op info@sint-truiden.be.  

 

Mocht u geen informatieblad ontvangen hebben, dan kan u dat steeds aanvragen via info@sint-truiden.be.

 

“Sint-Truiden is ook een kunststad.
De komende tentoonstelling van wereldberoemd kunstenaar Bram Bogart, inwoner van onze stad, bewijst dit nog maar eens!”

 

 

 

 

Voorwoord infoblad juli 2010

 

 

Beste Truienaar

 

 

Het zomert!
Bij uitstek de periode dat er evenementen zijn.

 

 

Wij hebben er sinds 1995 bewust voor gekozen om naast fruit- en monumentenstad ook een evenementenstad te zijn met als imago ‘in Sint-Truiden is er altijd iets te doen’.
De visie, die hierachter zit, naast het element van ‘citymarketing’ (onze stad ‘positioneren’ en ‘verkopen’ ten opzichte van andere gemeenten/steden), is vooral dat we ervan overtuigd zijn dat niet-Truienaars, die op bepaalde activiteiten aanwezig zijn, ook op andere momenten terugkomen naar Sint-Truiden en onze plaatselijke handel en horeca bezoeken.
Alle zomerevenementen, zowel van derden, als van de eigen stedelijke diensten zijn samengebracht in een handige zomerkrant, die u kan verkrijgen via een mailtje aan info@sint-truiden.be of telefonisch op 011-70 15 50.

 

 

Ik wil uw bijzondere aandacht vragen voor de tentoonstelling van abstracte schilderkunst van de wereldberoemde kunstenaar Bram Bogart onder de titel ‘Kortenbos’ in de abdij en in de Begijnhofkerk (zie pagina 7).
Ik ben blij dat ik hem samen met de heer Jan Boelen, artistiek directeur Z33 in Hasselt, en zijn zoon Bram Bogart junior heb kunnen overtuigen een retrospectieve te houden van al de werken, die hij gemaakt heeft sinds de periode, intussen al meer dan 20 jaar (sedert 1988), dat hij in Sint-Truiden (Kortenbos) woont.
Heel wat Truienaars weten niet dat er zo’n wereldvermaarde kunstenaar op ons grondgebied verblijft.
Met dit initiatief doet Sint-Truiden zijn imago als kunststad - abstracte schilderkunst in historische gebouwen of gecombineerd met monumentenzorg - alle eer aan.
Heel wat nationale en internationale kunstliefhebbers zullen deze tentoonstelling bezoeken.

 

 

Ik zou u zeker aanraden om onze recent vernieuwde website www.sint-truiden.be eens te bekijken.
Er is door omstandigheden, weliswaar buiten de wil van het stadsbestuur om, waarvoor nogmaals onze excuses, lang aan gewerkt, maar het resultaat mag gezien worden.

 

 

Dit najaar starten we eveneens met de voorbereiding van de Trudofeesten 2012.
Sinds ik burgemeester ben vanaf 1 januari 1995 heb ik eraan gehouden deze zevenjaarlijkse traditie opnieuw in te voeren.

 

 

Na de succesvolle edities van 1998 en 2005 is de uitdaging om er nu in 2012 met zoveel mogelijk Truienaren opnieuw iets kwalitatiefs goed van te maken, liefst met betrokkenheid en medewerking van zoveel mogelijk inwoners.
Er is daartoe een specifieke adviesraad opgericht, waarvoor iedereen zich kandidaat kan stellen (zie pagina 7).

 

Intussen wens ik u een prettig verlof toe en hoop u zeker te ontmoeten op één van de vele zomeractiviteiten in Sint-Truiden.

 

 

Veel leesgenot!

 

 

Ludwig Vandenhove
uw burgemeester