Elke maand het stedelijk informatieblad in de bus!

Elke maand valt het stedelijk informatieblad bij de Truienaars in de bus.
Burgemeester Ludwig Vandenhove schrijft elke maand een voorwoord voor het informatieblad dat u hier kan nalezen.

Opmerkingen zijn steeds welkom op info@sint-truiden.be.

 

Mocht u geen informatieblad ontvangen hebben, dan kan u dat steeds aanvragen via info@sint-truiden.be.

 

 

“Ook in onze stad is er een steeds grotere groep, die het zich financieel niet kan veroorloven om op vakantie te gaan!”

 

 

 

 

 

Voorwoord infoblad juni 2010

 

 

Beste Truienaar

 

 

De ‘grote vakantie’ komt eraan.
In deze editie van het informatieblad vindt u een aantal activiteiten, die tijdens de zomerperiode in de stad Sint-Truiden plaatsvinden.
Sint-Truiden, ‘de stad waar altijd iets te beleven is’, doet dat imago weer alle eer aan.
Hieromtrent wordt trouwens binnenkort een aparte evenementenkrant verspreid, ook buiten Sint-Truiden.

 

 

Zoals elke zomer is er bijzondere aandacht voor de kinderen en de jongeren via de talrijke opvang- en vrije tijdsinitiatieven. Hierover wordt er eveneens nog een afzonderlijke brochure van huis tot huis verspreid.
Heel wat stadsdiensten, zoals de jeugd- en sportdienst, de buitenschoolse kinderopvang Tutti Frutti en de welzijnsdienst met het project ‘t Wolfke voor kinderen met een handicap, ondersteund door goed opgeleide en gemotiveerde jobstudenten, zorgen voor een kwalitatief aanbod.
(Groot)ouders kunnen gerust zijn: zij kunnen vol vertrouwen hun (klein)kinderen weer toevertrouwen aan de stad Sint-Truiden!

Alles start traditioneel (al voor de 10e keer!) met ‘het grootste openlucht kinderfestival van Vlaanderen’ JoyJoy op zaterdag 26 en zondag 27 juni 2010 (zie pagina 10 en 11).
De Grote Markt van Sint-Truiden is dan twee volle dagen voor de kinderen.
JoyJoy is niet enkel een uniek evenement voor kinderen in Vlaanderen, maar staat symbool voor de kind- en jongerenvriendelijke politiek, die de stad Sint-Truiden horizontaal over alle beleidsdomeinen heen voert.

 

 

Sinds de verhuis van de lokale politie Sint -Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken naar het nieuwe politiehuis eind april 2006 vallen de opendeurdagen samen met JoyJoy.
Breng zeker een bezoek aan ons OPEN politiehuis!
Het biedt u de kans om kennis te maken met de politie op een ogenblik dat u ze niet echt nodig hebt omwille van het ene of andere voorval.

 

 

Naast Gelinden en Velm is er sedert kort een 3e buurtrestaurant geopend in Sint-Truiden, meer bepaald op de Montenakenweg 53 (zie pagina 22).
Ga gerust eens langs ‘DEN TELUUR’ om van een goede en goedkope maaltijd te genieten.

 

 

Heel wat Truienaren zullen hun (groot) verlof buiten Sint-Truiden, of het nu in het binnen- of het buitenland is, doorbrengen. Maar een steeds grotere groep, ook in onze stad, heeft onvoldoende geld om ‘op vakantie te gaan’.
Dit is een gevolg van het feit dat er in onze maatschappij steeds meer families en/of personen zijn, die het financieel en sociaal moeilijk hebben en/of krijgen en op of onder de armoedegrens terechtkomen.

 

 

Voor hen tracht de overheid specifieke initiatieven uit te werken (zie onder andere pagina 25). In dat verband is het stadsbestuur recent ook een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met de vzw Horizont voor het project ‘Rap op stap’ (zie www.horizonvzw.be).
In diezelfde context is er in dit informatieblad aandacht voor de Sint-Vincentiusvereniging (zie pagina 34).

 

Tot op één van de vele zomeractiviteiten in Sint-Truiden.

 

 

Prettig verlof!

 

 

Ludwig Vandenhove
uw burgemeester