Elke maand het stedelijk informatieblad in de bus!

Elke maand valt het stedelijk informatieblad bij de Truienaars in de bus.
Burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger
Ludwig Vandenhove schrijft elke maand een voorwoord voor het informatieblad, dat u hier kan nalezen.

 

 

 

 

Opmerkingen zijn steeds welkom op info@sint-truiden.be.

 

 

Mocht u geen informatieblad ontvangen hebben, dan kan u dat steeds aanvragen via info@sint-truiden.be.

 

 

“Je moet je stad ‘verkopen’.
Met een moderne term heet dat city-marketing.
Ook de aankoop van een heteluchtballon past hierin.”

Voorwoord informatieblad juni

 

 

 

Beste Truienaren

 

 

De cover van dit informatieblad is voorbehouden voor onze gloednieuwe heteluchtballon, die onlangs in gebruik is genomen.
Vorig jaar heeft de gemeenteraad van Sint-Truiden beslist om als onderdeel van de globale city-marketing - met andere woorden om de stad zo goed mogelijk bekend te maken en ‘te verkopen’ - deze heteluchtballon aan te kopen.
Tijdens het weekend van de ‘Dag van het Park’ (laatste weekend van mei 2009) werd de luchtballon officieel in gebruik genomen.

 

 

Al jaren proberen we de stad op alle mogelijke manieren in een positief daglicht te stellen.
Het introduceren van het nieuwe logo en de slogan ‘Een stad apart’ in 2000 is hierin een belangrijke stap geweest. Inmiddels zijn er al diverse toepassingen met dit logo en deze slogan.

 

 

Ook al hebben we heel wat natuurlijke aantrekkingspunten, zoals ons fruit en de bloesems in de lente, onze natuur, de talrijke monumenten, ons erfgoed, etc., toch moeten we, net zoals andere gemeenten en steden, investeren in promotie.
Deze heteluchtballon past hier perfect in en is meteen ook een gevolg van de ballonhappening, die dit jaar al voor de 14e keer plaatsvindt op onze Grote Markt op zondag 2 augustus 2009.

 

 

Welke zijn de juiste middelen om promotie voor een stad te voeren?
Het moet een mix van initiatieven zijn.
Heel wat gemeenten en steden hebben inmiddels een heteluchtballon voorzien in hun city-marketingplan.

 

 

Ik hoop dat de meesten onder jullie al kunnen uitkijken naar een deugddoend verlof.
Voor diegenen, die niet op vakantie gaan, biedt Sint-Truiden zelf mogelijkheden genoeg om te ontspannen.
Ik zou uw bijzondere aandacht willen vragen voor de mogelijkheden op het domein ‘t Speelhof, vooral omdat we hier recent nogal wat investeringen gedaan hebben.
Ik denk hierbij aan het overstromingsgebied dat aangelegd is en waardoor ’t Speelhof nu nog meer een natuurlijk uitzicht krijgt, het bewegingspark voor senioren op de grens van het rustoord ‘t Meiland en ’t Speelhof, uniek in België, en onlangs de nieuwe heraangelegde Finse piste en de fit-o-meter.
’ t Speelhof is een unieke groene long, dichtbij het centrum van Sint-Truiden, waar u kan verpozen.

 

 

Zomer is de periode dat er heel wat activiteiten en evenementen buiten plaatsvinden, grote en kleine. Zo zijn er bijvoorbeeld heel wat buurtbarbecues, hetgeen alleen maar toe te juichen is voor het stimuleren van het samenlevingsgevoel in buurten, dorpen en wijken. Deze zomeractiviteiten zorgen er echter ook voor dat er nogal eens (lawaai)overlast is. Uiteraard staat het u vrij om in zo’n omstandigheden de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken te contacteren, daarvoor zijn ze er nu eenmaal. Maar misschien is het beter om eerst eens met uw buren te praten om te zien of het niet onder mekaar kan opgelost worden.

Prettig verlof!

 

 

Ludwig Vandenhove
uw burgemeester