Elke maand het stedelijk informatieblad in de bus!

Elke maand valt het stedelijk informatieblad bij de Truienaars in de bus.
Burgemeester
Ludwig Vandenhove schrijft elke maand een voorwoord voor het informatieblad, dat u hier kan nalezen.

 

 

Opmerkingen zijn steeds welkom op info@sint-truiden.be.

 

Mocht u geen informatieblad ontvangen hebben, dan kan u dat steeds aanvragen via info@sint-truiden.be.

 

 

Voorwoord informatieblad april

 

 

 

 

 

"Echte vriendschappen zijn en blijven zeldzaam!"

 

 

Beste Truienaar

 

'Vriendschap!': dat is het thema van de jaarlijkse Erfgoeddag op zondag 26 april 2009.
Het is tegelijkertijd een origineel, maar ook een eeuwenoud onderwerp.
Vriendschappen, of het gebrek eraan, zijn van alle tijden.
Echte vriendschappen zijn en blijven zeldzaam.
Met respect voor alle nieuwe en moderne vormen van communicatie, vind ik het bijna surrealistisch als ik sommigen hoor beweren dat ze op één avond via het zogeheten facebook tien of twintig nieuwe vrienden gemaakt hebben.
Het zegt voor mij veel over het onpersoonlijke in onze huidige maatschappij en hoe vluchtig zelfs zogeheten vriendschappen beschouwd worden.
Als je in een mensenleven ENKELE ECHTE VRIENDEN hebt, mag je je als mens al gelukkig prijzen!

 

 

De erfgoedcel heeft een origineel programma opgezet.
Ik ben ervan overtuigd dat er heel wat Truienaren, maar ook andere bezoekers en toeristen gaan op afkomen, hoop dat ze genieten van de talrijke activiteiten en hoop dat ze ook de dieper liggende boodschap in de praktijk omzetten.

 

 

Deze Erfgoeddag wordt in nauwe samenwerking georganiseerd tussen de erfgoedcellen van Tongeren en Sint-Truiden. In die zin verschijnt er eveneens een programmabrochure, waarin alle activiteiten worden opgenomen, die in dit kader in de diverse gemeenten en steden van Haspengouw plaatsvinden.
Het is een verdere stap in de evolutie om tot een erfgoedbeleid op Haspengouws niveau te komen, een idee dat ook op Vlaams niveau gestimuleerd wordt.

 

 

Bij het begin van het nieuwe toeristisch seizoen wil ik tevens even stilstaan bij het Historisch Centrum Luchtmachtbasis Brustem dat in de abdij gevestigd is.
Dit museum, dat jaarlijks meer dan 6 000 bezoekers krijgt, is voor een aantal Truienaren nog onbekend.
Het loont zeker de moeite om er eens een (gratis) bezoek aan te brengen. Het biedt een mooi beeld van de verbondenheid doorheen de geschiedenis van de voormalige militaire basis in Brustem met de stad Sint-Truiden en vormt in die zin een belangrijke schakel in ons imago als 'meest militairvriendelijke stad' in België. Bovendien wordt het volledig door vrijwilligers gerund, bijna een unicum in deze tijden van toenemend individualisme.
Zeker de tentoonstelling 'de Fouga Magister, het vliegtuig dat een legende werd' (pagina 15), onze 'Rode Duivel', loont de moeite om te bezoeken.

 

 

Ik hoop u ook te mogen ontmoeten op één van de vele (bloesem)activiteiten, die de komende maand in onze stad plaatsvinden.

 

 

Veel leesgenot!

 

 

Ludwig Vandenhove
uw burgemeester