Elke maand valt het stedelijk informatieblad bij de Truienaars in de bus.

 

Burgemeester Ludwig Vandenhove schrijft telkens een voorwoord dat u hier kan lezen.
Opmerkingen zijn steeds welkom op info@sint-truiden.be.

Mocht u geen informatieblad ontvangen hebben, dan kan u dat steeds aanvragen via info@sint-truiden.be.

“Sint-Truiden is verkozen tot één van de properste steden van Vlaanderen. We zijn terecht fier op onze stad!”

Voorwoord infoblad november 2012

Beste Truienaren

Nu horen we het eens uit een andere, zeer objectieve bron: uit een onderzoek van Test-Aankoop in Vlaamse gemeenten en steden, blijkt dat onze stad, samen met Oostende en Sint-Lambrechts-Woluwe, de properste stad is.
Het is iets om terecht fier op te zijn.

Dit is de verdienste van jullie allemaal, de hele bevolking, maar zeker ook van een aantal vrijwilligers en het betrokken stadspersoneel.
Overheidspersoneel wordt al te snel en al te vaak in een negatief daglicht geplaatst, zeker in deze economisch slechte tijden. Maar wat goed is, moet gezegd worden.

Het is een beloning voor het doorgedreven beleid van de voorbije jaren met heel wat gerichte en specifieke acties. Zo is er de jaarlijkse grote lentepoets in de maand maart waarbij het grofvuil, elektrische toestellen en Klein Gevaarlijk Afval (KGA) gratis huis-aan-huis opgehaald wordt, is er het huis-aan-huis inzamelen van glas en het regelmatig ophalen van textiel. Ook het aanpakken van de OPEN ruimte met de jaarlijkse zwerfvuilactie en het project ‘jongerenpartnership’ horen daarbij.
Mensen moeten over het nodige materiaal en materieel beschikken om goed hun werk te kunnen doen. Wij hebben de afgelopen periode dan ook fors geïnvesteerd in het machinepark.
In samenwerking met de vzw De Ploeg en de vzw WIRIC - sociale economieprojecten - stellen we personen tewerk, die dagelijks worden ingezet in de strijd tegen zwerfvuil en sluikstorten.
Via de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken, de gemeenschapswachten en een aantal beëdigde ambtenaren wordt er alles aan gedaan om sluikstorters te betrappen, onder andere via het uitschrijven van processen-verbaal in het kader van de Gemeentelijke Administratieve Sancties (GAS).

Wij zijn nu de properste stad van Vlaanderen, we mogen die positie niet zomaar opgeven.

Veel leesgenot!

Ludwig Vandenhove
uw burgemeester

Zie onder andere ook de teksten ‘Sint-Truiden, properste stad van Vlaanderen’ van 27 september 2012, 2 oktober 2012 en 12 oktober 2012 op deze website.