Engelse dag in Academiezaal

Op vrijdag 25 januari 2013 organiseerde het secundair onderwijs (middenschool en koninklijk atheneum) van Campus Tichelrij in Sint-Truiden een Engelse dag.

Er waren de ganse dag activiteiten in het Engels, onder andere een film,  een quiz en theater.  Ook was er een panelgesprek met de Britse ambassadeur Jonathan Brenton en de Amerikaanse ambassadeur Howard Gutman in de Academiezaal, Plankstraat 18 in Sint-Truiden.

Gedeputeerde Ludwig Vandenhove had als voorzitter van de Vriendenkring van het Koninklijk Atheneum en als goede bekende van Howard Grutman, onder andere uit de periode dat Ludwig Vandenhove voorzitter van de commissie voor de Landsverdediging in de Kamer van Volksvertegenwoordigers was, de contacten gelegd voor dit gesprek en was één van de aanwezigen.

Zie ‘Ambassadeurs beantwoorden vragen van leerlingen’, Het Belang van Limburg, 26 januari 2013, p.69; ‘Hoog bezoek voor leerlingen’, Truineer.be, 25 januari 2013; ‘Ambassadeurs op Engelse dag’, Het Nieuwsblad, 30 januari 2013.

Zie onder andere ‘Ambassadeur Verenigde Staten in het Belgisch parlement!’ van 26 januari 2010 en  ‘Ambassadeur Verenigde Staten (VS) spreker op de politieacademie in Sint-Truiden!’ van 26 juni 2010 op deze website.