Felicitaties doen altijd goed… zeker van de oppositie

“De jaarlijkse november zittingen van  de Limburgse provincieraad zijn dit jaar alles samen constructief verlopen.
Het is ooit anders geweest”, zegt sp.a-gedeputeerde Ludwig Vandenhove.

“Natuurlijk verwacht je van de oppositie geen felicitaties, zelfs geen schouderklopjes. Maar zelfs dat was er dit jaar bij.

Alle partijen loofden unaniem mijn gevoerd klimaatbeleid tijdens hun tussenkomsten in de provincieraad van woensdag 23 november 2016.

N-VA-fractieleider Hendrik Verbruggen charmeerde mij met te zeggen ‘u bent een politieker, geen bestuurder’ (ik denk dat ik de twee ben, anders blijf je geen 18 jaar burgemeester!) en dat ik (te) voluntaristisch ben.

Open Vld-fractieleider Frederick Vandeput noemde mij ook voluntaristisch. Ja, ik heb nu één maal onder paars ‘gediend’ als federaal volksvertegenwoordiger en senator en Guy Verhofstadt was toen ‘onze’ Eerste Minister.
Van hem heb ik dat voluntarisme geleerd.

Zelfs Vlaams Belang-fractieleider Wim De Meester loofde de werking van het Provincie Limburg Opleiding en Training (PLOT). Maar dan ben ik altijd op mijn hoede als het Vlaams Belang iets positiefs van mij zegt.

Eerste gedeputeerde Frank Smeets (CD&V) typeerde mij misschien nog het best tijdens de laatste novemberzitting op vrijdag 25 november 2016: 'Gedeputeerde Ludwig Vandenhove sloeg de nagel op de kop. Hij slaat er soms ook wel eens langs ("Wij zijn verkozen door het volk om aan politiek te doen. Als het niet goed is, dan kiest men volgende keer iemand anders." (1)).'

sp.a-fractieleider Kelly Linsen, die voor het eerst nadat ze Danny Deneuker opgevolgd heeft tussenkwam over de beleidsverklaring van de deputatie, deed het uitstekend.
Proficiat Kelly!
De rode draad in haar tussenkomst was de groeiende sociale kloof en de toenemende armoede, ook in Limburg.
Hieronder vindt u de integrale tekst.”   

 

(1) Provinciebelastingen blijven op 35 euro. Het Belang van Limburg, 26-11-2016, p. 28.

Zie onder andere “Gouverneur breekt met traditie”. Het Belang van Limburg, 24-11-2016, p. 24.

Zie ook Continuïteit van 09-11-2016 op deze website.