Festival Retour gaat ook over voeding

De Week van de Circulaire Economie met activiteiten georganiseerd door de provincie Limburg onder de noemer Festival Retour loopt nog tot en met zondag 22 oktober 2017.

Festival Retour gaat ook over voeding”, zegt gedeputeerde van Leefmilieu en Natuur Ludwig Vandenhove. “Hoeveel nog eetbare voeding wordt er bijvoorbeeld dagelijks niet verspild? En kunnen we niet gezonder eten met zelf geteelde groenten of door voeding en eten aan te kopen dichtbij huis om zo onze ecologische voetafdruk te verkleinen?”

Via deze link kan u de reportage in het kader van Festival Retour bekijken die op donderdag 12 oktober 2017 uitgezonden is op Televisie Limburg (TVL).
Hierin komt voeding aan bod. Zo kan je groenten langer bewaren door ze te fermenteren: een gezonde en ecologische aanpak. Barbara Creemers van de Vereniging voor Ecologische Land- en Tuinbouw (Velt) toont samen met Ludwig Vandenhove hoe je dat doet.

Het is eens iets anders dan weer het zoveelste kookboek van een bekende Vlaming die al dan niet echt kan koken.
Zelfs Xavier Waterslagers uit FC De Kampoenen waagt er zich nu aan. (1)

 

(1) 'Xavier' schrijft over dagschotels. Het Belang van Limburg, 19-10-2017, p. 39.

Zie ook Festival Retour op School van 19-10-2017 en Inspiratiedag Festival Retour succes van 16-10-2017 op deze website.