Fruitbedrijven op het industrieterrein in Brustem!

Toen er na de sluiting van de militaire basis in november 1996 sprake was van de aanleg van een industrieterrein in Brustem, droomden een aantal Truienaren, ook politici, luidop van een concentratie van fruitbedrijven op deze locatie.
Vandaag kunnen we zeggen dat de fruitsector en afgeleide bedrijven goed vertegenwoordigd zijn op dit industrieterrein.

 

 

“Persoonlijk heb ik nooit geloofd in een concentratie van hoofdzakelijk fruitbedrijven op het industrieterrein in Brustem.
Sommigen gingen zelf zo ver om daar uiteindelijk de 3 gefuseerde fruitveilingen te zien staan.”, aldus burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

 

“Ik geloof niet dat het een goede zaak zou geweest zijn om hoofdzakelijk fruitbedrijven of aanverwante industrie zich daar te laten vestigen. Immers, naast de zeer belangrijke fruitsector, is diversificatie ook voor onze regio belangrijk. Bovendien, en dat heb ik zelf moeten ervaren als burgemeester, is het logisch in een vrij marktsysteem dat veilingen weliswaar samenwerken, maar niet fuseren, dat er verschillende fruitbedrijven zijn en dat die niet allemaal onder één koepel ondergebracht worden, etc.
Vaak nemen politici, die dan bovendien nog eerder van liberale stempel zijn, hun dromen voor werkelijkheid en beseffen ze in feite niet dat ze het als het ware over een communistisch systeem hebben, dat zou kunnen opleggen dat alle bedrijven in een bepaalde tak daar zouden moeten gevestigd zijn.”

 

 

 

 

 

“Naar aanleiding van de officiële opening van het bedrijf nv Johan Nicolaï op woensdag 19 augustus 2009, heb ik dit nog eens herhaald.”, zegt Ludwig Vandenhove.

 

 

Momenteel zijn op het industrieterrein van Brustem de bedrijven bvba Erik Gerrits, Hermoo Belgium, bvba Tilkens, nv Johan Nicolaï en Wintmolders ELP nv gevestigd, die op de één of andere manier met de fruitsector te maken hebben.
Het gaat over een totale tewerkstelling van om en bij de 43 personen.