Geen 2de volkstuinproject, stad Sint-truiden laat 15 000 EUR liggen!

Dit bleek uit het antwoord van de CD&V en Open Vld-meerderheid op een vraag van sp.a-fractieleider Filip Moers tijdens de gemeenteraadszitting van maandag 20 april 2013.

En dan maar klagen over de financiële toestand van de stad Sint-Truiden!”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

Hieronder vindt u het persbericht.

 

Geen 2de volkstuinproject, stad laat 15 000 EUR liggen!

Op de gemeenteraad van april schoten OCMW-voorzitter Pascy Monette (Open Vld) en Hilde Vautmans, schepen van milieu (Open Vld), het voorstel van de sp.a-fractie om achter het Meiland een bijkomend ecologisch moestuinproject te realiseren af en beloofden met een alternatief voorstel te komen. Dit is op een sisser uitgedraaid.

“De Vlaamse regering had nochtans 15.000 euro veil voor een dergelijk project. Het voorstel van de sp.a-fractieleider om dit achter het Meiland te realiseren en zo tot een synergie te komen met de bejaarden was uniek”, aldus Filip Moers.

Volgens de meerderheid was deze locatie te drassig en zou ze met een alternatieve locatie komen. Dit was duidelijk een drogreden want sp.a-fractieleider vroeg aan schepen Vautmans, ook een paardenliefhebber, of zij haar paarden op drassige gronden plaatst. Achter het Meiland staan al een hele poos paarden en de overeenkomst werd onlangs nog door het OCMW verlengd.

Op de gemeenteraad van maandag 20 april 2013 vroeg sp.a-fractieleider Filip Moers of er inmiddels een dossier werd ingediend, omdat de projectsubsidie moet binnen zijn voor 31 mei.

Het antwoord was neen! Hierdoor verliezen we niet alleen 15.000 euro, maar ook een uniek project en dit alleen omdat het voorstel vanuit de oppositie kwam, betreurenswaardig aldus Filip Moers (sp.a).

Zie onder andere sp. a wil meer volkstuintjes in Sint-Truiden van 12 april 2013 en Niets veranderd met de gemeenteraadsverkiezingen! van 6 mei 2013 op deze website.