Gelijk hebben is niet gelijk krijgen!

In de maatschappij, maar zeker in de politiek, staat gelijk hebben vaak niet synoniem voor gelijk krijgen.

“Wat betreft mijn houding in verband met de mogelijke verhuis van het rockfestival van Werchter naar Brustem, is dit wel het geval.
Ik krijg zelfs gelijk uit onverwachte hoek: van CD&V-burgemeester Dirk Claes van Werchter en Open VLD-gedeputeerde Julien De Keyser van Vlaams-Brabant.”, zegt burgemeester
Ludwig Vandenhove.

De enkele onderstaande krantenartikels bevestigen dit:

De Standaard, donderdag 9 februari 2012: Dirk Claes, burgemeester van Rotselaar, gelooft niet in het gerucht van een snelle verhuizing: 'Dit ruikt naar een verkiezingsstunt van Vossius.' Volgens hem krijgt Brustem het terrein nooit klaar tegen 2013. 

 

Het Nieuwsblad, donderdag 9 februari 2012: Claes is dreigtoon Rock Werchter beu. 'Donderdag wordt het dossier-Rock Werchter wellicht goedgekeurd op de deputatie', zegt Claes. 'We gaan bomen kappen en op andere plaatsen nieuwe planten. Daardoor hopen we zo snel mogelijk vier podia te zetten, zoals Schueremans wil. Die vier staan er zeker tegen 2013.' Claes wil absoluut dat Rock Werchter blijft. 'Maar we worden die constante dreigende berichten beu. Het is ontmoedigend voor al die mensen die energie stoppen in dit plan.' 

 

Metro, donderdag 9 februari 2012: Dirk Claes, burgemeester van Rotselaar, waaronder Werchter valt, hecht weinig geloof aan die verhuis. “Dit ruikt naar een verkiezingsstunt van de Sint-Truidense schepen Pascal Vossius”, zegt hij. 

 

De Standaard, vrijdag 10 februari 2012: Dat Schueremans uitgerekend nu laat vallen dat hij 'de optie om in 2013 te verhuizen zeker bekijkt', schiet bij de deputatie dan ook in het verkeerde keelgat. 'We zijn verwonderd dat de festivalorganisator aan de vooravond van de vaststelling plots stelt vanaf 2013 andere oorden op te zoeken', zegt Dekeyser. 'We hebben voor de vragen van Schueremans een aantal oplossingen geboden. Het is nu dus aan Live Nation om kleur te bekennen.' 

 

Metro, woensdag 15 februari 2012: Live Nation zal bijvoorbeeld slechts een kapvergunning krijgen als het harde garanties biedt over compenserende bosaanplantingen, legt gedeputeerde Julien Dekeyser (Open Vld) uit. We overwegen ook financiële waarborgen te eisen, evenals een engagement dat Rock Werchter nog een aantal jaren in Werchter doorgaat. De uitbreiding komt er nadat uitbater LiveNation ermee gedreigd had het festival naar Brustem te verhuizen. 

 

Het Nieuwsblad, woensdag 15 februari 2012: Gedeputeerde Julien Dekeyser (Open VLD) stelde dat organisator Live Nation pas met de uitbreidingswerken zal kunnen starten na het afsluiten van een samenwerkingsovereenkomst. De organisator zal garanties moeten geven.

Live Nation vroeg een groter terrein om het aantal podia op te kunnen drijven. De organisator dreigde ermee het festival naar Brustem te verhuizen. 

“Nu ik het toch over de media heb, begrijp ik de reactie van sommige lokale kranten niet toen ik vorige week enorm voorbehoud maakte over de échte intenties van Herman Schuermans om zijn festival naar Brustem te verhuizen.
Zie onder andere het artikel ‘Meerderheid Sint-Truiden rolt vechtend over straat’ van donderdag 9 februari 2012 in Het Nieuwsblad. 

Vinden deze journalisten dat de sp.a niet mag reageren tegen luchtkastelen of verkiezingsbeloftes?
Dit is onze taak als democratisch verkozen partij.”, besluit
Ludwig Vandenhove.

Zie onder andere de tekst ‘Dit is echt een verkiezingsstunt!’ van 10 februari 2012 op deze website.