Geschenkenbeurs Oxfam Wereldwinkel (WW) nog tot en met zondag 18 december 2011

De jaarlijkse geschenkenbeurs van Oxfam Wereldwinkel (WW) vindt ook dit jaar opnieuw plaats in de keizerszaal van de Abdij, Diesterstraat 1, 3800 Sint-Truiden.

“Net zoals de laatste 4 jaar - we kunnen stilaan van een traditie spreken - is hieraan een tentoonstelling gekoppeld van professor doctor Jos Wilmots met kerstbeelden en  -stallen in een organisatie van de vzw Abdij, Stad en Regio.”, zegt burgemeester
Ludwig Vandenhove.

 

 

“Beide initiatieven werden officieel geopend op vrijdag 9 december 2011 met korte toespraken van voorzitter Luc Renson van de stichting Abdij, Stad en Regio (ASR) en Marie-Rose Roosen, voorzitter van de Oxfam Wereldwinkel Sint-Truiden.
Professor doctor Jos Wilmots gaf een heel interessante uiteenzetting over de tentoongestelde kerstbeelden en -stallen onder de titel ‘Kerstmis in het Ertsgebergte (Aachsen ex-Duitse Democratische Republiek (DDR))’.
Burgemeester
Ludwig Vandenhove opende officieel de tentoonstelling.

“Deze ‘intieme’ geschenkenbeurs van Oxfam Wereldwinkel vormt een aanvulling (sommigen zeggen een tegenstelling) met de commerciële kerstmarkt van de vzw Trud’Or op de Groenmarkt.
Als stad Sint-Truiden hebben we beide nodig.”, zegt burgemeester
Ludwig Vandenhove
.

Praktisch: de beurs en tentoonstelling zijn open van 10 tot en met 18 december 2011 van 13.00 uur tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 18.00 uur.

Hieronder vindt u het voorwoord dat burgemeester
Ludwig Vandenhove geschreven heeft in ‘De Weekkrant’ van 7 tot en met 13 december 2011 voor de Kerstkrant van VZW Trud’Or.

‘Welkom in Sint-Truiden!

Met de organisatie van de kerstmarkt met de ijspiste en een aantal andere randactiviteiten proberen we het u (weer) zo aangenaam en gezellig mogelijk te maken. Maar uiteraard bent u ook op andere momenten steeds welkom in onze gastvrije, solidaire en verdraagzame stad om te winkelen bij onze middenstand en/of iets te consumeren in één van onze talrijke horecazaken.

Dichtbij ons, zelfs in de eigen familiekring, in de eigen vrienden- of kennissenkring en/of in de eigen buurt, zijn er heel wat personen en/of gezinnen, die het moeilijk hebben, vaak zonder dat we het beseffen.

Ondanks alle beleidsmaatregelen en initiatieven vanuit de diverse overheden en instanties slagen we er niet in om het probleem van de (kans)armoede onder controle te krijgen. Integendeel, alle cijfers bevestigen dat het groter wordt.

Tijdens de eindejaarsperiode, rond Kerstmis en Nieuwjaar, wordt er meer aandacht besteed aan deze groep. Wij moeten echter altijd, het hele jaar door, met hen bezig zijn.

‘Warme Winterse Wensen’ past bij ons gastvrij, solidair en verdraagzaam imago.

Zalig kerstfeest en gelukkig Nieuwjaar.

Ik hoop u nog dikwijls te mogen verwelkomen in Sint-Truiden, ook in 2012!

Ludwig Vandenhove
burgemeester stad Sint-Truiden’