Goedkope leningen voor energiebesparende renovatiewerken voor Truiense gezinnen!

Doordat de stad Sint-Truiden de cvba Duwolim officieel erkend heeft als Lokale Eenheid kunnen inwoners van Sint-Truiden met een beperkt inkomen en/of uit kansengroepen energie besparen en comfortabeler leven dankzij het ‘sociale’ krediet en de begeleiding van de cvba Duwolim.

Cvba Duwolim is een coöperatieve, die voorziet in een goedkoop krediet voor energiebesparende renovatiewerken, zoals hoogrendementsglas, een nieuwe verwarmingsinstallatie of isolatie. Duwolim zorgt ook voor een mini-audit en een intensieve begeleiding en opvolging van het gezin en van de werkzaamheden, inclusief het aanvragen van premies.

 

De energieadviseurs van Duwolim begeleiden gezinnen, die hun verwarmingsinstallatie willen vervangen of dubbel glas willen zetten, gezinnen, die hun dak en/of huis willen isoleren, hoe ze dit moeten betalen, etc.
Die investering wordt betaalbaar dankzij het Duwolim-krediet van maximum 2%.

 

 

 

 

 

Het energiekrediet van Duwolim is niet zomaar een lening.
De energieadviseurs van Duwolim komen eerst in huis kijken welke installatie het meest aangewezen is. Vervolgens bekijken ze samen met de bewoners de offertes.
Ze komen eventueel de werken na plaatsing controleren en helpen ook met het aanvragen van alle premies.
Zodra die premies uitbetaald worden, kan de lening vervroegd terugbetaald worden.

 

 

Een lening bij Duwolim kan tevens in aanmerking komen voor de interestkorting van de ‘groene lening’.
Dan betalen gezinnen slechts 0,5% interest.

 

 

Burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove: “Een armoede- of sociaal beleid moet horizontaal gevoerd worden over alle beleidsdomeinen heen.
Heel wat initiatieven op het vlak van duurzaam beleid en/of milieu hebben immers een echt Matteüseffect: ze komen grotendeels terecht bij die personen en/of gezinnen, die het financieel zelf zouden kunnen dragen. Vandaar dat wij als stad Sint-Truiden dan ook de beslissing genomen hebben om de cvba Duwolim officieel te erkennen als Lokale Eenheid.”

 

 

“Eén van mijn uitspraken in dit verband laat niets aan onduidelijkheid over: De eerste bekommernis van iemand die koud heeft, is het warm hebben en niet of het milieu al dan niet belast wordt.”
Zie de uitspraak "Energiezuinige premies ja, maar niet ten koste van de kansarmen!" van 20 november 2009 op deze website.

 

 

Zie ook de website www.duwolim.be.

 

Hierover is ook een artikel verschenen in Het Laatste Nieuws van 4 maart 2010.

 

 

Zie onder andere de tekst ‘Een globaal armoedeplan voor Sint-Truiden!’ van 16 november 2008 op deze website.