Graveren van autoruiten en aanhangwagens voorkomt diefstal!

Op zaterdag 18 juni 2011 tussen 09.00 uur en 16.00 uur konden inwoners van de politiezone Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken gratis hun autoruiten en aanhangwagen laten graveren.

Deze graveeractie vond plaats in de nieuwe loods van de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken, Lichtenberglaan 1041, 3800 Sint-Truiden (voormalig militair domein).
Deze loods zal binnenkort officieel geopend worden.

 

 

 

 

Gegraveerde ruiten schrikken niet enkel dieven af, maar helpen de politiediensten ook de eigenaar terug te vinden na een eventuele diefstal en/of omkatting van de wagen.
Hetzelfde geldt voor aanhangwagens.

Daarom boden de preventiewinkel en de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken samen met het bedrijf Carglass, de mogelijkheid om gratis autoruiten en aanhangwagens te laten graveren.
3 teams waren aanwezig om de wachttijden zoveel mogelijk te beperken.
 

Er werden 142 wagens en 33 aanhangwagens gegraveerd.

“Met deze actie hopen de preventiedienst en de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken autodiefstallen en diefstallen van aanhangwagens verder te beheersen en het algemeen veiligheidsgevoel van de inwoners te verhogen.”, zegt burgemeester Ludwig Vandenhove.
 

 

 

Zie onder andere ook de tekst ‘Fietsgraveren aan het station was een succes!’ van 23 juni 2007 op deze website.