Groen in de stad

Sinds januari 2005 kan u op deze website regelmatig een cartoon vinden, die gebaseerd is op een actuele politieke of maatschappelijke gebeurtenis, waarbij Ludwig Vandenhove zelf betrokken is en/of waarover hij zijn mening geeft.

Cartoonist Dré Mathijs laat zijn verbeelding de vrije loop en zorgt ervoor dat de gebeurtenis wat meer in het oog springt.

Groen in de stad

Op dinsdag 26 december 2017 heeft een vrachtwagenchauffeur van Essers tijdens het achteruitrijden de enige boom op de Grote Markt omvergereden.
De zilverlinde van 8 meter valt niet meer te redden. (1)

"Het is ongeval en een ongeval kan altijd gebeuren", zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove. "Alhoewel, het gaat over een vrachtwagen van Essers en we weten dat dat transportbedrijf niet echt respect voor bomen heeft ... (2)

Zo staat er nu (voorlopig?) geen enkele boom meer op de Grote Markt. 
Terwijl andere gemeenten en steden de centra steeds meer vergroenen, onder andere tegen de CO2-problematiek en de luchtvervuiling, heeft Sint-Truiden precies alle bomen weggedaan op de Grote Markt naar aanleiding van de herinrichting.

Intussen wordt er wel deelgenomen aan het project 'Ruimte voor Bomen' van de afvalintercommunale Limburg.net (3), maar erg consequent kan dit beleid niet genoemd worden.

sp.a Sint-Truiden gaat voor echt meer, structureel groen in de stad."

 

(1) Enige boom op Grote Markt omvergereden, Het Belang van Limburg, 27-12-2017, p. 16.
(2) Essers: gezond verstand van iedereen gevraagd!, www.ludwigvandenhove.be, 07-10-2015.
(3) Ruimte voor bomen, www.ludwigvandenhove.be, 18-12-2017.

Zie ook Actie 'Laat staan die plataan' gaat door  van 18-05-2015 en Bomen blijven sneuvelen in Sint-Truiden…  van 14-04-2016 op deze website.