'Hapje Sint-Truiden': Iedereen is anders!

De leerlingen van Sint-Aloysius in Zepperen (Kasteelstraat 53, 3800 Sint-Truiden) maakten op donderdag 24 november 2011 samen met mensen van Villa Basta een heus kunstwerk in graffiti.

De leerlingen hebben deze 'workshop graffiti' gewonnen naar aanleiding van een filmpje dat ze tijdens het schooljaar 2010-2011 als verwerking bij het project 'Hapje Sint-Truiden' gemaakt hebben onder de titel ‘Iedereen is anders!’.
Het filmpje vind je op de website www.hapjesinttruiden.be.

 

Burgemeester Ludwig Vandenhove bracht een bezoek aan de leerlingen van Sint-Aloysius terwijl ze bezig waren aan hun kunstwerk.

 

 

 

 

 

'Hapje Sint-Truiden', is een project rond diversiteit en verdraagzaamheid dat voor het 3e jaar op rij wordt aangeboden aan leerlingen van het 1e jaar beroeps- en technisch onderwijs en is opnieuw opgestart.
Wie dezer dagen in Sint-Truiden rondwandelt, komt ongetwijfeld één van de vele grote, rode, multiculturele spandoeken tegen.
Ze zijn het uithangbord van 'Hapje Sint-Truiden'


Dit project is een samenwerking tussen Djapo vzw, de verschillende allochtone gemeenschappen, tal van andere lokale organisaties in Sint-Truiden en de lokale integratiedienst.

 

 

De leerlingen maken een heuse wereldtocht door Sint-Truiden, waarbij hapjes cultuur uit Nepal, Marokko, India en Pakistan al zeker niet ontbreken.

 

Zie onder andere de tekst ‘Try out ‘Hapje Sint-Truiden’ groot succes!’ van 15 oktober 2009 op deze website. 

Hierover is een artikel verschenen in Het Laatste Nieuws van vrijdag 25 november 2011,  in Het Nieuwsblad van zaterdag 26 november 2011 en in Het Belang van Limburg van donderdag 29 november 2011.