Het wielrennen is opnieuw begonnen

Vorig weekend zijn de wielerwedstrijden in Vlaanderen weer van start gegaan.
Op zondag 1 maart 2020 was Brustem (Sint-Truiden) aan de beurt , traditioneel de eerste koers op het grondgebied van Sint-Truiden.

   

Zoals steeds waren we met een flinke sp.a delegatie aanwezig: naast mijzelf, Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn (OCMW)-raadslid Nadine Loix en de gemeenteraadsleden Eddy El Herbouti, Maurice Hollebeke en Filip Moers”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove. “We zullen ook de komende weken en maanden in de diverse wijken en dorpen van Sint-Truiden aanwezig zijn bij de lokale wedstrijden.

Spijtig genoeg vermindert het aantal koersen elk jaar.
De zwaardere voorwaarden (financieel, veiligheid, etc.) om te organiseren, de bevolking, die steeds kritischer wordt omwille van omleidingen en het afsluiten van straten en het steeds moeilijker vinden van nog voldoende vrijwilligers zijn de voornaamste redenen. Nochtans brachten en brengen wielerwedstrijden ‘leven in de brouwerij’.
Inmiddels spenderen lokale overheden geld aan allerlei initiatieven om mensen opnieuw meer samen te brengen, maar de traditionele vormen verdwijnen meer en meer zonder dat er iets of alleszins te weinig aan gedaan wordt.”