Hoogvaardigheid, neen hoogmoed en arrogantie

"Andere woorden heb ik niet voor de krappe CD&V -Open Vld-meerderheid in Sint-Truiden.", zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

"Als sp.a waarschuwen we hen telkens dat voor bepaalde agendapunten sommige raadsleden de gemeenteraadsvergadering moeten verlaten, want dat er anders sprake is van belangenvermenging.
Wij engageren ons dan als sp.a van te blijven zitten en het punt mee goed te keuren, zodat er in feite geen probleem is. Maar CD&v en Open Vld willen niet luisteren!

Neen, zij staan boven de wet en trekken zich niets aan van deze belangenvermenging.
Gevolg: de gouverneur schorst de genomen beslissingen.
Dit is recent het geval geweest met het project van de sociale bouwmaatschappij Nieuw Sint-Truiden op de Ziekerenweg en de verlichting van de voetbalterreinen van Brustem Voetbalvereniging (VV). (1) (2)

Wat een arrogantie?
Bij zo een krappe meerderheid, zou de meerderheid regelmatig moeten overleggen met de oppositie als er problemen qua aanwezigheden dreigen. Maar zij doen het omgekeerde: alle voorstellen van de meerderheid worden genegeerd en ondanks waarschuwingen dat het niet-wettelijk is, stemmen zij gewoon.
Erg voor de stad Sint-Truiden.

  1. Gouverneur schorst subsidie voor verlichting Brustem VV. Het Belang van Limburg, 24-03-2014, p. 17. Gouverneur schorst subsidie voor verlichting Brustem VV. www.filipmoers.be, 25-03-2014.
  2. Sp.a-raadslid verliet raad bij stemming over woonproject. Het Belang van Limburg, 14-03-2014, p. 28. Gouverneur geeft sp.a gelijk na klacht tegen sociaal woonproject Olympialaan – Ziekerenweg. www.filipmoers.be, 14-02-2014.

 

Zie ook Gemeenteraad buitenspel zetten! van 21-10-2013 en Stadsbegroting 2014 van 07-01-2014 op deze website.