Huwelijksgeschenken officieel overhandigd aan eerste trouwkoppel 2008!

Op 1 februari 2008 werd in het stadhuis, Grote Markt, het huwelijk voltrokken tussen Raymond Zwerts en Mireille Jacobs. Gelijktijdig werden de huwelijksgeschenken voor 2008 officieel voorgesteld.



Ook in 2008 ontvangen de kersverse bruidsparen een aantal huwelijksgeschenken vanwege het stadsbestuur.
Stilaan traditioneel bestaan deze uit: een gratis zwemabonnement van het stedelijk zwembad, een cultuurbon ter waarde van 5,00 EUR, twee gratis lidkaarten voor de stedelijke bibliotheek, een blijvend aandenken en een aantal cadeaubonnen van plaatselijke handelaars (dit jaar voor het eerst in samenwerking met Trud'Or) toegevoegd. Via deze cadeaubonnen benadrukkern we handelsfunctie van onze stad in Haspengouw. Terzelfdertijd kunnen de trouwers kennismaken met een aantal Sint-Truidense middenstanders.

Voor de blijvende herinnering werd dit jaar geopteerd voor een ets van Kathy Vanlaer, leerling grafiek aan de Haspengouwse Academie voor Beeldende Kunsten. Op die manier promoten we de Sint-Truidense kunst en cultuur.

Even een verduidelijking van de symboliek die achter deze ets verscholen zit:

“Zoute lucht, frisse wind
Schuimende golven
Zoete smaak, warme lach
Onder liefde bedolven”

Uitwaaien tijdens een strandwandeling in gezelschap van krijsende meeuwen.
Laat je niet afschrikken door een mindere periode met een wrange bijsmaak, verkoeling en onrust,
Maar laat een kus en een vleugje humor alles toedekken met de mantel der liefde.

Namens het stadsbestuur wens ik alvast alle toekomstige trouwers veel geluk, succes en plezier - zowel in hun nieuw leven als met de ontvangen geschenken.