"Ik kan het niet beter zeggen!"

Normaal plaats ik op mijn website geen verwijzingen naar publicaties van andere politieke partijen, maar voor één keer wil ik een uitzondering maken.

Het voorwoord in het periodiek tijdschrift van N-VA Sint-Truiden spreekt boekdelen.
Leest u zelf maar!

 

 

 

 

Antwerpse Zonnekoning kan het niet! (en geeft dat zelf toe ... )

 

 

N-VA Sint-Truiden zag alweer beschamende taferelen op de gemeenteraad toen de begrotingswijziging ter stemming lag. Schepen van financiën Roland Duchâtelet stelde grote vraagtekens bij de aanpassingen van het vooropgestelde budget en verweet de sp.a een gat in de hand te hebben. Dat hij deze budgetwijzigingen telkens samen met zijn volgelingen unaniem heeft goedgekeurd op het schepencollege leek hij gemakkelijkheidshalve even te vergeten.

 

 

POLITIEK SPELLETJE

 

 

Het is hemeltergend dat zelfs een evidente aanpassing van de cijfers, ten gevolge van onvoorziene omstandigheden (zoals 47 % meer interventies van de brandweer ten opzichte van vorig jaar) en door hemzelf besliste beleidskeuzes voorwerp moeten zijn van het zoveelste politiek spelletje.

 

VAZAL

 

 

Aangezien het een brug te ver zou zijn om als schepen van financiën tegen je eigen financieel beleid te stemmen, droeg Duchâtelet de Open Vld-fractie op zich slechts te onthouden en werd CD&V het veld ingestuurd om stokebrand te spelen. Waarom CD&V met kandidaat-burgemeester Veerle Heeren zich plots als vazal van Duchâtelet laat gebruiken, is ons een raadsel…of misschien ook niet.
Vlaams Belang hoorde het zoals steeds in Keulen donderen en onthield zich bij de stemming.

 

NIPTE GOEDKEURING

 

 

Gelukkig waren er toch twee Open VLD’ers wier verantwoordelijkheidsgevoel de politieke akkoorden oversteeg en die zorgden voor een nipte goedkeuring (12 tegen 11) van de begrotingswijziging. Zo kwam de dagelijkse werking van de stad niet in het gedrang, kon er nog net op tijd wat extra strooizout worden gekocht en kon men alles personeelslonen blijven betalen.

 

Gezien Duchâtelet’s ‘geniale’ idee om België aan te sluiten bij Duitsland (De Tijd, 23-10-2010) hoop ik dat Sint-Truiden slechts zijn politieke speeltuin was op doorreis naar het Oosten.

 

 

Jelle Engelbosch
bestuurslid N-VA Sint-Truiden