Integrale veiligheid: ook het ziekenhuis hoort daarbij!

“Zich goed in haar/zijn vel voelen in alle mogelijke omstandigheden en op alle mogelijke plaatsen, is voor mij ‘in mensentaal’ de definitie van integrale veiligheid.”, zegt burgemeester
Ludwig Vandenhove.

Veiligheid in het ziekenhuis hoort daarbij. Dit is dan ook de reden waarom de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken en de stad Sint-Truiden, samen met het Regionaal Ziekenhuis Sint-Trudo, hierrond een aangepaste en actuele folder hebben uitgegeven.

 

Deze folder is het resultaat van regelmatig overleg tussen het ziekenhuis, de lokale politiezone Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken en de stad Sint-Truiden.

 

 

 

 

 

De hoofdbekommernis is de veiligheid en het welzijn van de patiënten, die (spijtig genoeg) in het ziekenhuis terechtkomen, te garanderen. Daarom worden er onder andere een drietal ziekenhuisstewards, een soort gemeenschapswachten, in en rond het ziekenhuis ingezet.”, aldus Ludwig Vandenhove.

 

 

In de folder zijn allerlei tips terug te vinden om de veiligheid en het veiligheidsgevoel in het ziekenhuis te verhogen.

 

 

U kan de folder aanvragen via info.preventie@sint-truiden.be of burgemeester@sint-truiden.be.