Internationale Dag Handicap op vrijdag 3 december 2010

Op vrijdag 3 december 2010 ondertekende burgemeester
Ludwig Vandenhove, samen met een aantal andere Limburgse burgemeesters en schepenen, in het cultuurcentrum in Hasselt het engagementscharter naar aanleiding van de Internationale Dag voor Personen met een Handicap.

Naar jaarlijkse gewoonte voert de Dienst Handicap van de provincie Limburg, samen met het Provinciaal Steunpunt Toegankelijkheid (PST), actie om de Internationale Dag voor Personen met een Handicap extra in de kijker te plaatsen.
Dit jaar vond de actie plaats op de Grote Markt van Hasselt.

 

 

 

Burgemeester
Ludwig Vandenhove: “Aangezien België op 2 juli 2009 het Verdrag van de Verenigde Naties (VN) op het gebied van de rechten voor personen met een handicap heeft geratificeerd, vormde dit de rode draad tijdens de actie op vrijdag 3 december 2010.

 

 

De Dienst Handicap en het PST hebben - met input van de Limburgse Gehandicaptenadviesraad en de gemeentelijke adviesraden - een praktische handleiding met tal van goede praktijkvoorbeelden uitgewerkt waarmee lokale besturen meteen aan de slag kunnen als ze een activiteit willen organiseren rond één van de thema's uit het VN-Verdrag.

 

 

 

Met de leden van de Sint-Truidense Andervalidenraad (STAR) zullen wij als stadsbestuur bekijken welke initiatieven we, naast de al bestaande, kunnen nemen naar personen met een handicap toe.
De praktische handleiding met goede praktijkvoorbeelden is daarvoor een goede leidraad.”