Ja, ik steun het ACV!

“Ik sta als vakbondslid (meestal) achter de standpunten van de vakbonden, ook achter die van het Algemeen Christelijk Vakverbond (ACV), al ben ik aangesloten bij ‘de andere kleur’ (Algemene Centrale der Openbare Diensten-ACOD-Openbare Diensten). Dus ging ik graag op de foto met de ACV-militanten bij aanvang van de gemeenteraadszitting in Sint-Truiden van maandag 28 april 2014.”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

Zij vragen via een brief aan Open Vld-schepen van tewerkstelling Pascal Vossius om meer inspanningen te doen voor de Truienaren, die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt. Bovendien klagen zij aan dat hij na 3 maanden nog steeds niet geantwoord heeft op een brief om een gesprek met hem over deze problematiek te vragen.

“Dit laatste is niet uitzonderlijk.
De regel bij het CD&V-Open Vld-bestuur is brieven of mails, ook van burgers, eerder niet te beantwoorden dan wel.
Zelfs deze elementaire vorm van beleefdheid of organisatie ontbreekt.”, aldus Ludwig Vandenhove.

“En wat het voorstel betreft om meer aandacht te besteden aan de groep moeilijk plaatsbare werklozen, zijn wij als sp.a bereid om daar actief aan mee te werken, bijvoorbeeld via een werkgroep.
Wij vragen regelmatig in en buiten de gemeenteraad aandacht voor deze groep, die zonder extra inspanningen snel in de armoede dreigt terecht te komen. Maar dan mag het stadsbestuur van Sint-Truiden deze categorie van mensen niet afdanken en ondertussen vervangen door universitairen of andere hooggeschoolden, hetgeen nu net wel gebeurt.
Zie de tekst Wie is de volgende? Stadspersoneel bij het huisvuil gezet! op www.filipmoers.be.

De overheid, dus ook de stad Sint-Truiden, moet het voorbeeld geven en precies deze groep van personen extra kansen geven.

Als sp.a-fractie zijn wij steeds bereid met het ACV rond de tafel te zitten om over deze aangelegenheid een gesprek te hebben.”

 

Zie ook Stad Sint-Truiden moet ook iets doen aan de jeugdwerkloosheid  van 18-04-2013, Echt iets doen aan de jongerenwerkloosheid! van 08-07-2013 en De interne staatshervorming en het personeelsbeleid van de provincie Limburg van 26-08-2013 op deze website.