Jobstudenten bereiden zich voor op de vakantie!

De stad Sint-Truiden voert ook in 2009 een actief en gestructureerd jobstudentenbeleid.
“Dit is één van de speerpunten binnen een degelijk en kwalitatief jongeren-, kinderopvang- en werkgelegenheidsbeleid”, aldus burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

Om zich voor te bereiden op de komende vakantieperiode kwamen om en bij de 150 kandidaat-jobstudenten op zaterdag 23 mei 2009 samen in de Academiezaal.
Er werd hun verteld wat er tijdens hun werkperiode, in de maand juli en augustus 2009, van hen verwacht wordt, ze konden kennismaken met hun toekomstige collega’s en ondertekenen hun arbeidscontract.

 

In heel wat stedelijke sectoren werken er jobstudenten: jeugd, welzijn, kinderopvang, sport, cultuur en groen en milieu.

 

 

 

 

Tevens kunnen de Truiense jongeren vanaf 15 jaar in het kader van het jongerenpartnership en het ecologisch onkruidbestrijdingsteam weer op een nuttige manier een zakcentje verdienen bij de milieudienst.
Als tegenprestatie vraagt de stad Sint-Truiden dat zij met verantwoordelijkheidszin en milieubewust meewerken aan hun leefomgeving.

 

 

Burgemeester Ludwig Vandenhove vindt het belangrijk om de drempel tussen onderwijs en werk voor de jongeren zo laag mogelijk te houden. Juist daarom biedt het stadsbestuur aan zoveel mogelijk jongeren de kans om een studentenjob uit te oefenen of aan een werkstage binnen de stedelijke diensten deel te nemen.
“Als de overheid in het algemeen en de stad Sint-Truiden in het bijzonder het voorbeeld niet geven, dan kunnen we dit zeker niet verwachten van de privésector”, aldus burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

 

 

Jobstudent zijn bij de stad Sint-Truiden betekent dan ook veel meer dan alleen maar wat zakgeld verdienen.
Studenten kunnen werkervaring opdoen, leren omgaan en samenwerken met professionele collega’s, de structuur van de stad beter leren kennen en zichzelf ontplooien.

 

 

 

 

 

Op initiatief van Ludwig Vandenhove moet elk personeelslid dat aan de slag gaat bij het stadsbestuur, dus ook de jobstudenten, een verklaring ondertekenen waarin zij of hij zich uitspreekt voor respect voor de collega’s en tegen racisme op de werkvloer.
Ludwig Vandenhove benadrukte dit nog eens in zijn inleiding voor de toekomstige jobstudenten, samen met het feit dat zij tijdens de maanden juli en augustus het imago van de stad Sint-Truiden mee hoog moeten houden.

 

 

Met al deze projecten biedt de stad Sint-Truiden een uitgebreid aanbod aan tijdens de vakantieperiodes om kinderen op een creatieve en kwalitatieve manier op te vangen. In 2008 bijvoorbeeld bezochten om en bij de 1000 kinderen (9000 bezoeken) de verschillende vakantieactiviteiten.
“Kinderen en jongeren creatief en zinvol actief laten bezig zijn, biedt de beste garantie voor hun positief functioneren in de (latere) maatschappij.”, zegt Ludwig Vandenhove.

 

 

“(Groot)ouders, die hun (klein)kinderen toevertrouwen aan de verschillende vakantiewerken van de stad Sint-Truiden, kunnen gerust zijn”, aldus Ludwig Vandenhove. “Ze zijn in goede handen”

 

 

Zie ook de tekst ‘Jongerenpartnership 2009 van start!’ op deze website.