'Kamertemperatuur'

'Kamertemperatuur', georganiseerd door werkgeversorganisatie Voka, behelst een reeks ontbijtvergaderingen waar Limburgse ministers en parlementairen in contact gebracht worden met beslissingsnemers uit de eigen provincie.

Gedeputeerde Ludwig Vandenhove was (uitzonderlijk ook nog eens) aanwezig op vrijdag 6 maart 2015.

"Ja, ik hou niet van verplichte nummertjes", aldus Ludwig Vandenhove.
"Ik ben nu geweest omdat het thema 'de Limburgse gemeentes' was.

Ik ben weer enorm verbaasd over de communicatie van de laatste weken van werkgeversorganisaties, zoals Voka.
Onvoorstelbaar inconsequent!

Slechts enkele citaten: ‘Investeringsregering blijft wenselijk’ [1] en ‘Limburgse gemeenten investeren 80 procent minder’ [2].

Ik ben het eens met Voka, maar wat is het nu?
Als de overheid blindelings de norm van Europa moet volgen en moet besparen is er inderdaad geen geld meer overheidsinvesteringen.
Als er elke dag gezegd wordt dat de overheid 'te vet' is en de belastingen en de loonlasten te hoog zijn, is er geen geld meer om te investeren. Nochtans zou de overheid nu precies kunnen investeren in scholen, wegen, etc. gezien de lage rentetarieven.
Als gemeenten en steden steeds maar mails en brieven van werkgeversorganisaties krijgen dat ze de gemeentelijke belastingen niet mogen verhogen, is er geen geld meer voor lokale aankopen, laat staan voor lokale investeringen.

Dit alles gaat alleen nog maar erger worden met de blinde besparingen van de federale en Vlaamse regeringen. 

Ja met dit soort (populistische) persberichten, waar ik ook elke dag mee bestookt wordt, sta ik lijnrecht tegenover ‘mijn kameraad’ Johan Grauwels, Directeur communicatie en Netwerking van Voka Limburg”, zegt Ludwig Vandenhove.

[1] Investeringsregering blijft wenselijk. Vokaberichten, februari 2015, p. 8.
[2] Limburgse gemeenten investeren 80 procent minder. Het Belang van Limburg, 25-02-2015, p. 18.  

Zie ook Lode Vereeck heeft gelijk [1] van 03-03-2015 en Gelijk krijgen van werkgeversorganisatie Voka van 12-05-2014 op deze website.