Kampioenenviering

Op zaterdag 15 oktober 2011 werden Christine Burghardt en Pascal Budo officieel gehuldigd door de stedelijke sportraad van Sint-Truiden en het stadsbestuur omwille van hun uitzonderlijke sportprestaties.

“Beiden worden officieel gevierd op de jaarlijkse kampioenenviering van de stedelijke sportraad en het stadsbestuur op vrijdag 18 november 2011 in de Academiezaal.
Door de uitzonderlijkheid van hun prestatie werden Christine en Pascal op zaterdag 15 oktober 2011 al apart ontvangen door de stedelijke sportraad van Sint-Truiden en het stadsbestuur.”, zeggen schepen van sport
Bert Breesch en burgemeester
Ludwig Vandenhove.
“Dit gebeurt steeds als sportmensen een medaille of titel op een Europees, een wereldkampioenschap of de Olympische spelen halen.”

 

 

 

Christine Burghardt van de Sint-Truidense Reddingsclub (STRC) werd Europees jeugdkampioene reddend zwemmen in Kopenhagen (van donderdag 1 tot zondag 4 september 2011) en behaalde een zilveren medaille op de Europese kampioenschappen in Alicante (van zaterdag 17 tot dinsdag 20 september 2011). Bovendien zwom ze een nieuw Belgisch record.

 

 

Pascal Budo van de Sint-Truidens Poolclub Biljartcafé behaalde een individuele bronzen medaille op het Europees kampioenschap poolbiljart seniors (40+) in Luxemburg in de discipline eightbal. 
Het is voor het eerst in de geschiedenis van het poolbiljart dat een Belgische spelen een medaille behaalt.

 

 

 

 

Voor beiden werd een spandoek gemaakt en aan hen overhandigd.
Het spandoek voor Christien hing een tijdje aan het stadhuis op de Grote Markt; het spandoek voor Pascal krijgt een plaats boven de Biljart Lounge, Tramstraat 59 te Sint-Truiden. Daarnaast kregen Christine en Pascal nog een waardebonen en een tinnen stadsschotel.

 

 

“Proficiat aan Christine en Pascal!”, zeggen schepen van sport
Bert Breesch en burgemeester Ludwig Vandenhove.

 

 

 

 

 

“Zowel reddend zwemmen, als poolbiljart zijn bij het publiek minder bekende sporten, dit houdt echter niet in dat we deze bijzondere sportprestaties ongemerkt laten passeren.
Alle sporten zijn belangrijk.
Het past perfect in onze beleidsvisie: sport in de breedte.

 

 

Zie ook de tekst ‘Naomi Martens behaalt brons op het wereldkampioenschap (WK) handboogschieten’ van 3 september 2011 op deze website.