Keizerlijke Commanderie der Edele Haspengouwse Fruyteniers ontvangen door Prins Filip

Op vrijdag 7 oktober 2011 was het opnieuw zover: de Keizerlijke Commanderie der Edele Haspengouwse Fruyteniers is voor de 20e maal vers Haspengouws fruit (diverse soorten appelen en peren) gaan afgeven op het Koninklijk Paleis.
Dit keer werd de delegatie ontvangen door Prins Filip.

Burgemeester
Ludwig Vandenhove: “Prins Filip maakte heel wat tijd vrij voor ons en was zeer erg geïnteresseerd in de belangrijkheid van de fruitsector voor onze regio, de tewerkstelling, de opleiding, etc..

Naast appelen en peren werd hem het kookboek overhandigd dat enkele jaren geleden door de Keizerlijke Commanderie werd uitgegeven, enkele dichtbundels van voormalig fruitdichter
Boudewijn Knevels, een verzameling met de beste cartoons van verschillende edities van de Eurofruitcartoonale en een fruittob.

Vermits de Prins ons dit jaar zelf ontvangen heeft en dit heel wat media-aandacht heeft gekregen, is dit een goede actie voor de promotie van ons fruit.

Zie onder andere ook de teksten ‘Haspengouws fruit voor Koningin en Koning!’ van 16 oktober 2010 en ‘10e Eurofruitcartoonale’ van 9 april 2011 op deze website.