Kiezen voor Kunst Online!

Kunstenares Lesley Courtois, de vzw Kunst Groen en Curieus Sint-Truiden/’Kiezen voor Kunst’ Sint-Truiden slaan de handen in elkaar om niet-professionele en professionele kunstenaars de kans te bieden hun werken aan een zo breed mogelijk publiek kenbaar te maken en hen maximale tentoonstellingsmogelijkheden aan te bieden.
Zie de tekst ‘KIEZEN VOOR KUNST opnieuw van start!’ van 20 november 2008 op deze website.


“Zo komen we tot een uniek project.” zeggen kunstenares Lesley Courtois, voorzitter Nadine Libens van de vzw Kunst Groen en burgemeester van Sint-Truiden Ludwig Vandenhove namens Curieus/’Kiezen voor Kunst’.

“Als mede-initiatiefnemer van ‘Kiezen voor Kunst’ in 1984 in/> Limburg en Sint-Truiden - naderhand is de formule zelfs Vlaams overgenomen - speelde ik al lang met de idee om een website aan te maken, waarop iedere kunstenaar, maar zeker de niet-professionelen, de kans krijgt om haar/zich en haar/zijn werk(en) gratis voor te stellen. De website www.kvkonline.be is als het ware een internetcatalogus.”, aldus burgemeester van de stad Sint-Truiden Ludwig Vandenhove.
Hoe werkt het?
De betrokken kunstenaar mailt een foto, een curriculum vitae of een tekstje over haar-/zichzelf en één of enkele foto’s van haar/zijn werken voorzien van de nodige uitleg (liefst in jpeg en maximum 3 MB) naar info.limburg@curieus.be of annknaepen@skynet.be (gsm: 0497-84 37 50). Alles kan ook opgestuurd worden naar Curieus Limburg, ter attentie van de heer Peter Driesen, Guffenslaan 108, 3500 Hasselt (tel.: 011-30 10 93).

Toen kunstenares Lesley Courtois (lezzl) als deelnemer aan de laatste editie van ‘Kiezen voor Kunst’ het plan van Ludwig Vandenhove hoorde, was ze meteen geïnteresseerd om erop in te spelen.
Lesley Courtois: “Ik liep zelf al een tijdje rond om iets gelijkaardigs te doen, maar dan eerder voor professionele kunstenaars. In 2009 heb ik dan ook www.lezzl.com opgestart om hedendaags, opkomend talent de kans te bieden om zich te profileren tussen het grote aanbod kunstenaars.
Naast de klassieke online galerij is een design lab, waar kunst commerciëler wordt toegepast.
Ik tracht kunstenaars aan te zetten om de mogelijkheden van nieuwe media en nieuwe technieken te onderzoeken en te benutten.
Het professionele luik richt zich hoofdzakelijk op de bedrijfswereld, waar kunst als communicatiemiddel wordt gebruikt.”

Toen voorzitter Nadine Libens van de vzw Kunst Groen hoorde van het initiatief, was ze meteen enthousiast. “De samenwerking van deze drie projecten, betekent immers ook voor ons een meerwaarde.”, aldus Nadine Libens.
Zie de cartoon ‘Kunst Groen wordt een Vereniging Zonder Winstoogmerk (vzw)!’ van 20 februari 2007 op deze website.