KORTWEG NATUUR BIO: 1 JAAR

Op woensdag 11 december 2013 werd in ‘De Wroeter’,  Sint-Rochusstraat 6 in Kortessem 1 jaar ‘KORT WEG NATUUR BIO’ ‘gevierd’. Het was die dag één jaar geleden dat het KORTWEG NATUUR BIO-meel op de markt kwam.

In 2012 ontving de vzw Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren (RLLH) vanuit het subsidiereglement ‘Kleine duurzame projecten’ 4.287,50 EUR voor het project ‘Limburgse bakkers dragen duurzaamheid mee uit’.

Gedeputeerde van leefmilieu en natuur Ludwig Vandenhove: “Ook steunde de provincie Limburg het project ‘b.akkerbrood’ in de opstart- en doorgroeifase met projectmiddelen.
Het b.akkerbrood is een ambachtelijk brood zonder poespas, met graan dat van akker tot bakker reist met zo weinig mogelijk tussenstappen. Het graan wordt met liefde geteeld in Haspengouw, gemalen door een lokale molen en verwerkt tot lekker brood door de ambachtelijke bakkers.
Het graan van het b.akkbrood is zo geteeld dat de natuur op de akker letterlijk een graantje meepikt. Van de graanakker wordt maar 90% geoogst, de overige 10% van het graan blijft op de akker staan. Deze graanstroken zijn tijdens de wintermaanden een veilige haven en voedselbron voor heel wat diersoorten zoals tal van akkervogels.”

Hieronder vindt u de perstekst.   

 

Zie onder andere Bakkers stellen Heksenprot van biomeel voor. Het Belang van Limburg, 14-12-2013, p. 35.

Zie ook  Toekomst Zaaien! van 18-10-2013 en Bioboer Jos Declercq in beeld van 12-06-2013 op deze website.