Kracht en moed boven de partijkleuren

Dit is de oproep, die sp.a-kandidaat Erik Jamar namens Lijst Burgemeester/sp.a doet naar aanleiding van de 2e editie van ‘Levensloop’.

De activiteit wordt georganiseerd door het Levensloop Comité Sint-Truiden onder de koepel van Stichting tegen Kanker op zaterdag 6 en zondag 7 oktober 2012 op het domein ‘t Speelhof.
Het is de week voor de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 14 oktober 2012.

 

Politieke propaganda hoort niet thuis op dergelijke manifestaties.”, zegt burgemeester Ludwig Vandenhove. “Vorig jaar hadden de organisatoren dat ook al gevraagd, maar vond de CD&V het toch nodig om zelfs met een heuse oranje stand en oranje T-shirts opvallend aanwezig te zijn.”

 

 

 

 

 

Hieronder vindt u de volledige perstekst.

 

 

Levensloop van de Stichting tegen Kanker is een gemeenschapsevenement waar de moed van mensen met kanker wordt gevierd, waar mensen worden herinnerd die aan kanker overleden, en waar samen wordt gestreden tegen de ziekte. 24 uur lang lopen mensen, al dan niet in teamverband, rondjes voor het goede doel: met hun inspanningen werven ze fondsen voor de strijd tegen kanker.

 

 

Dit jaar zal, na een succesvolle eerste editie, levensloop in Sint-Truiden plaatsvinden op 6 en 7 oktober 2012…exact één week voor de gemeenteraadsverkiezingen. Verschillende Truiense politieke partijen zullen een team afvaardigen op dit evenement. Ook de sp.a zal uit solidariteit en steun met een team van kandidaten deelnemen.

 

 

Sp.a Sint-Truiden heeft besloten om net zoals tijdens de vorige editie politiek anoniem deel te nemen aan levensloop. Dit betekent concreet dat het sp.a team geen politieke kleur zal dragen, maar een blanco anonieme witte t-shirt. De hoop en de solidariteit moeten tijdens dit evenement immers centraal staan en niet de verkiezingscampagne, partijkleuren of politieke voorkeuren.

 

 

Wit is niet alleen de kleur van de hoop maar in de fysica  ook de optelsom van alle kleuren samen. Sp.a Sint-Truiden heeft daarom een oproep gedaan naar alle Truiense politieke partijen om hun voorbeeld te volgen: geen politieke kleuren dragen maar een anoniem wit t-shirt en geen enkele vorm van politieke campagne voeren. Sp.a Sint-Truiden hoopt dat de partijen dus samen sereen solidair zullen zijn op deze dag.  Een dag waar moed en kracht moeten primeren boven politiek.

 

 

Zie onder andere ook de teksten ‘Eerste editie ‘Levensloop’ brengt 71.000,00 EUR op: proficiat!’ van 17 december 2011 en ‘Tweede editie Levensloop in Sint-Truiden officieel van start’ van 26 maart 2012 op deze website. 

 

 

Zie ook de website http://www.levensloop.be/relays/sint-truiden-2012-2de-editie.

 

Hierover is ook een artikel verschenen in Het Laatste Nieuws van 16 juni 2012.