Kunst in een pastorij!

“Kunst in een pastorij. Kan dat?”

 

“Ja, dit kan heel duidelijk, want dit is in het weekend van 17,18 en 19 september 2010 bewezen in en rond de pastorij van Melveren.”, aldus burgemeester Ludwig Vandenhove.

 

Een groep kunstenaars, hoofdzakelijk uit Melveren, organiseerden al voor de 10e keer ‘Melveren in de kunst’.

 

 

Daar waar vroeger deze tentoonstelling in het parochiaal centrum werd georganiseerd, heeft de expositie nu plaatsgevonden in en om de pastorij van Melveren, onder andere in de tuin.
Het was een ideale combinatie van kunst en natuur.

 

 

 

 

 

“Ik had al vaak aan eerwaarde heer pastoor Herman Gilissen gezegd dat hij de tuin van de pastorij van Melveren nog eens moest openstellen, omdat deze werkelijk qua groen en natuur op zich al een unieke plaats is.
De combinatie met de kunst van de deelnemende kunstenaars maakte deze activiteit echt tot iets uitzonderlijks.”, zegt burgemeester Ludwig Vandenhove.

 

 

De volgende kunstenaars namen deel: Brigitte Croes, Christiane Elen, Nicole Hasevoets, Juliette Prouvé, André Vandervelden en Wiske Vanrompaey.

 

 

Daarenboven, en dat was eveneens zeer origineel, hebben de leerlingen van het 5e en 6e leerjaar van de vrije basisschool ’t Zonnetje van Melveren aan dit kunstzinnig initiatief meegewerkt door onder andere met krijt de straat in te kleuren, een kunstwerk met garen te maken in enkele bomen, etc.
Op die manier worden kinderen jong geconfronteerd met kunst.

 

 

“Dit initiatief heeft mij op het idee gebracht om met de vzw Kunst Groen eens na te gaan welke pastorijen en/of hun tuinen in Sint-Truiden in aanmerking komen om ook een dergelijk initiatief te nemen.
De bedoeling is per jaar één andere pastorij uit te kiezen.
Of: hoe de beleidsdomeinen buurt en dorpsleven, kerkfabrieken en kunst aan elkaar kunnen gekoppeld worden!”, besluit Ludwig Vandenhove.