Landinrichting De Wijers (eindelijk) goedgekeurd

De Vlaamse regering heeft op vrijdag 21 april 2017 de landinrichtingsprojecten ‘De Wijers - Roosterbeek Mangelbeek’, ‘De Wijers - Stiemerbeek Zusterkloosterbeek’ en ‘De Wijers beleven’ goedgekeurd.

Het gebied ‘De Wijers’ ligt centraal in de provincie Limburg, op het grondgebied van de steden Genk en Hasselt en de gemeenten Diepenbeek, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Lummen en Zonhoven. Het is internationaal bekend om zijn hoge biodiversiteit.

"Het heeft lang geduurd", zegt gedeputeerde en voorzitter van de stuurgroep van De Wijers Ludwig Vandenhove.
"Normaal was het de bedoeling deze landinrichtingsprojecten al goed te keuren samen met de overdracht van de bevoegdheid aan de provincie Limburg op donderdag 3 maart 2016.
Blijkbaar waren er politici op Vlaams niveau die dit dossier koppelden aan de plannen voor de Noord-Zuidverbinding.
Feit is dat de noordelijke zone van het projectgebied Roosterbeek-Mangelbeek uit die landinrichtingsgebieden is gehaald. In het ruimtelijke plan van de Noord-Zuidverbinding is namelijk een ecologische verbinding voorzien tussen het militair domein Kamp van Beverlo en het militair domein van Helchteren en Meeuwen.

Alleszins positief dat het project eindelijk goedgekeurd is.
Nu kunnen we concreet aan de slag."

Hieronder vindt u het artikel dat hierover op zaterdag 22 april 2017 in Het Belang van Limburg (p. 8) is verschenen.

Zie onder andere Toch geld voor de Wijers. Het Nieuwsblad, 22-04-2017, p. 4. Jaar na datum Vlaams geld voor de Wijers. De Standaard, 22-04-217, p. 31.

Zie ook Uitvoeringsprogramma De Wijers van 04-03-2016 op deze website.