Lijst Burgemeester (sp.a - Groen!) bijt zich vast in dossiers!

“Als sp.a bijten wij ons vast in dossiers.”, zegt burgemeester Ludwig Vandenhove.
“Het dossier ‘Vanlangenaker Fruit’ is daar een mooi voorbeeld van.”

 

Na de buurtbewoners vecht de stad Sint-Truiden, op voorstel van schepen van leefmilieu Filip Moers (sp.a), de milieuvergunning aan, die in beroep op donderdag 26 mei 2011 door de bestendige deputatie werd verleend.

Filip Moers en Ludwig Vandenhove:”Het is onbegrijpelijk dat voor de beoogde uitbreiding van dit bedrijf op deze locatie groen licht wordt gegeven.
De activiteiten van de firma Vanlangenaker Fruit zijn momenteel verspreid over drie locaties.
Twee bevinden zich in Sint-Truiden, namelijk op Schurhovenveld en in de doodlopende Planterijstraat te Gorsem, de derde locatie bevindt zich in Fernelmont.

In Gorsem vinden geen grondgebonden activiteiten plaats.
In feite horen deze thuis in een bedrijvenzone.

Door het bekomen van de bouw- en milieuvergunning in Gorsem - door de Limburgse bestendige deputatie -, worden de activiteiten op een locatie, waar ze echt thuishoren, stopgezet en zal alles gecentraliseerd worden op een plaats, die ruimtelijk precies niet geschikt is en die voor het zware vrachtvervoer alleen bereikbaar is via Nieuw Sint-Truiden, Runkelen, Metsteren en/of  Wilderen.”

Ook tegen de bouwvergunning, die in beroep door de bestendige deputatie werd verleend, heeft de stad de vernietiging gevraagd bij de raad van vergunningsbetwistingen.
Volgens ons kan de op dit ogenblik verleende bouwvergunning niet uitgevoerd worden, omdat er volgens de huidige wetgeving niet voldaan is aan het specifiek respecteren van afstandsregels en de ontbrekende brandweg rondom het gebouw. 

Met de hangende procedures hopen we samen met de bewoners een uitspraak ten gronde te bekomen, waardoor deze toekomstige mobiliteitsoverlast en onveiligheid voor de ganse regio in het algemeen en voor de Planterijstraat in het bijzonder definitief van de baan is.”, zeggen Filip Moers en Ludwig Vandenhove.

Voor alle duidelijkheid: de sp.a is de enige partij, in tegenstelling tot de CD&V en de Open VLD, die bij beslissingen in de schoot van het college van burgemeester en schepenen altijd consequent tegen dit dossier gestemd heeft.

Zie ook de tekst ‘Sp.a Sint-Truiden blijft zich verzetten tegen uitbreidingsplannen firma Vanlangenaker Fruit’ van 20 januari 2011 op deze website.