Lijst Burgemeester (sp.a - Groen!) is niet opgezet met geplande investeringen in dancing Montini

Lijst Burgemeester (sp.a - Groen!) is allerminst gelukkig met de mogelijke plannen om de bestemming van dancing Montini in de deelgemeente Ordingen (Sint-Truiden) te bestendigen en bijgevolg zeker niet met de bekendmaking van eventuele nieuwe investeringen aan de buurt op vrijdag 19 augustus 2011.

Onze fractie blijft bij het voorstel dat tijdens de vergadering van het college van burgemeester en schepenen van vrijdag 6 mei 2011 bij monde van schepen
Filip Moers werd geformuleerd om op deze locatie een woonproject te realiseren.”
, zegt burgemeester
Ludwig Vandenhove.

Zie ook de tekst ‘Bestemming Montini: dancing, supermarkt, woningen…?’ van 10 mei 2011 op de website www.filipmoers.be
 

 

Dancing Montini ligt deels in woongebied, deels in woonuitbreidingsgebied.
Een gedeelte van de parking ligt zelfs in het agrarisch gebied en is in strijd met de planologische bestemming op het gewestplan.
Het respecteren van de regelgeving, waarbij een gedeelte van de parking zal moeten verdwijnen, zal ongetwijfeld een mobiliteitsprobleem creëren.
Indien een bouwvergunning wordt aangevraagd, wordt die enkel verleend indien niet-vergunde gedeelten, zoals de desbetreffende parking, verdwijnen.

“Het bekomen van een bouwvergunning om de beoogde aanpassingen en/of uitbreidingen te kunnen uitvoeren, zal dus zeker niet zo vanzelfsprekend zijn.”, zegt schepen
Filip Moers.

“Ons voorstel om de voormalige dancing Montini te vervangen door appartementen, waar de stad Sint-Truiden zelfs, gezien de specifieke huidige situatie en de overlast voor de buurt, bereid is om een hogere dan gebruikelijke woondensiteit te aanvaarden en te verdedigen bij de andere vergunningsverlenende instanties, vindt voorlopig blijkbaar geen gehoor.
Lijst Burgemeester (sp.a - Groen!) betreurt dit, maar blijft ijveren voor dit compromisvoorstel, waarbij er een ‘win - win-situatie’ kan ontstaan, zowel voor de eigenaar, als voor de buurt.”

“Ik heb inmiddels een brief naar de eigenaar gestuurd om zijn ware intenties te kennen. Immers, toen hij de Montini verhuurde aan de huidige uitbater, zou dit maar voor een korte periode zijn.
Wat ik nu van de buren en via de media verneem, is heel andere informatie.”, zegt
Ludwig Vandenhove.

De lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken blijft intussen de mogelijke buurtoverlast strikt opvolgen en behoudt en verhoogt zelfs het aantal controles.
 

Over dit item zijn verschillende artikels verschenen op vrijdag 19 augustus 2011, meer bepaald in Het Laatste Nieuws, Het Belang van Limburg en Het Nieuwsblad.