Lijst Burgemeester (sp.a-Groen!) wil verenigingen op het domein Terbiest houden!

In de beleidsnota van het Autonoom Gemeentebedrijf Sint-Truiden (AGOST) staat dat het domein Terbiest woonzone zal worden.

“Totaal irrealistisch, luchtkastelen.”, zegt burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove over heel wat elementen in deze beleidsnota, maar zeker over de plannen voor het domein Terbiest.
Het domein Terbiest moet voor de verenigingen blijven, samen met de verdere uitbouw van de er gevestigde hotelschool.
Dit is onze langetermijnvisie waar we al sedert de 2 vorige legislaturen aan werken.”, zegt Ludwig Vandenhove. 

 

 

 

Hieronder vindt u de brief, die Lijst Burgemeester (sp.a-Groen!) hierover verspreid heeft onder de betrokken verenigingen.
De inhoud laat niets aan onduidelijkheid over!

 

 

Beste vrienden

 

 

Tijdens de gemeenteraad van maandag 18 mei 2009 is de beleidsnota van het Autonoom Gemeentebedrijf Sint-Truiden (AGOST) goedgekeurd.

 

 

Voor de sp.a is deze beleidsnota op een aantal vlakken totaal irrealistisch en bovendien gaat hij in tegen de langetermijnvisie, die de sp.a onder de twee vorige paarse coalities ontwikkeld heeft, ook met betrekking tot het domein Terbiest. Lijst Burgemeester (sp.a-Groen!) heeft in die zin dan ook gestemd tijdens deze gemeenteraad en zal die houding consequent handhaven tegen CD&V, Open VLD en Vlaams Belang in.

 

Onze visie terzake was en is:
-  ruimte creëren voor verenigingen. Dit is ook de reden waarom het stadsbestuur in 2000 en 2005 een erfpachtovereenkomst van 27 jaar afgesloten heeft met het toenmalige gemeenschapsonderwijs, nu GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap (geldend tot 19 mei 2032);
-
de uitbouw van een hotelschool om een breder onderwijsaanbod in Sint-Truiden mogelijk te maken.
Wij hebben dus wel degelijk een langetermijnvisie voor heel de stad Sint-Truiden, maar zeker ook voor het domein Terbiest. Bovendien gaat het om een realistische visie, met concrete realisaties op het niveau van wat de Truienaar wil en niet om luchtkastelen.

 

Wij willen u de passage uit de beleidsnota op pagina 9, die heel wat consequenties heeft voor jullie allemaal, zeker niet onthouden: “Zo kunnen de verenigingen, die nu gelokaliseerd zijn op Terbiest verhuizen naar het voormalig militair domein Bevingen en kan de site Terbiest gevaloriseerd worden.”

 

 

 

 

 

Ter informatie nog dit:
-
bevoegd schepen
Roland Duchatelet, hierin gesteund door CD&V en Open VLD, schrijft dit in de hoger aangehaalde beleidsnota zonder akkoord van de echte eigenaar, het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap.

Hierover is zelfs niet ernstig onderhandeld.
Van luchtkastelen gesproken!;
-
 toen hij voor de eerste maal een bezoek bracht aan het domein  Terbiest wist hij niet eens dat er zoveel verenigingen gehuisvest zijn, nog erger hij wist niet dat ‘zijn’ Koninklijke Sint-Truidense Voetbalvereniging (KSTVV) er jaren getraind heeft.
Of politiek ver van de mensen!

 

 

Als sp.a en zeker als politici, die de laatste jaren enorm veel voor het verenigingsleven in het algemeen in Sint-Truiden en die op het domein Terbiest in het bijzonder gedaan hebben, willen we u deze informatie niet onthouden.
Het domein Terbiest moet voor de verenigingen blijven!

 

 

Op ons kan u blijven rekenen!

 

 

Met vriendelijke groeten

 

 

Johnny Vangrieken
schepen  

 

 

Ludwig Vandenhove
burgemeester