Links en linkse frontvorming

“Ik heb van de kerstdagen gebruik gemaakt om het boek van journalist Francis Van de Woestyne van La Libre Belgique over premier Elio Di Rupo te lezen (Van de Woestyne (F.), ‘Elio Di Rupo - Leven en visie’, Lannoo, Tielt, 2011, 208 p.).

Een aanrader als u de mens achter Elio Di Rupo beter wil leren kennen en als u (meer) vertrouwd wil geraken met zijn standpunten.”, zegt burgemeester Ludwig Vandenhove.

 

 

 

 

Zijn visie over links en linkse frontvorming is actueler dan ooit in de huidige financiële en economische crisis.

 

 

“Ik wil ze u niet onthouden.”, zegt Ludwig Vandenhove.

 

 

“Zonder afbreuk te doen aan onze eigen structuren ben ik er - vandaag meer dan ooit tevoren - van overtuigd dat een samengaan van links, van alle progressieve krachten, een minimum minimorum is tegenover rechts en zijn verbijsterende reguleringen.Rechts heeft geen behoefte aan frontvorming, omdat het al zijn verscheidenheid streeft naar een winstmaximalisatie, naar geld dus. De convergentie gebeurt er als vanzelf (pagina 77).

 

 

Internationaal bekeken blijft de nood aan een progressieve frontvorming cruciaal.

 

 

Maar de andersglobalisten hebben de uitgestoken hand van de Socialistische Internationale niet gegrepen. Als zij hadden ingezien dat dit de enige gestructureerde, linkse organisatie was, leefden we vandaag in een andere wereld (pagina 78).”

 

 

Zie onder andere ook de tekst ‘Kijken en praten over wat ons bindt, niet wat ons scheidt’ van 7 november 2011 op deze website.