Loods voor de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken

De lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken heeft een vroegere vliegtuigloods aan de Lichtenberglaan in Sint-Truiden, het vroegere militaire domein van Brustem, aangekocht en ingericht.


Burgemeester van Sint-Truiden Ludwig Vandenhove, tevens voorzitter van het politiecollege en de politieraad van de zone Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken: “Deze loods, een vroegere spuitcabine voor vliegtuig(onderdelen), werd volledig in orde gebracht om als garage voor politievoertuigen te fungeren. Ze kan ook gebruikt worden door de politieleden voor oefeningen, opleidingen en trainingen.

Daarnaast biedt deze loods de mogelijkheid om verschillende activiteiten voor burgers te organiseren, zoals de autograveeractie van de preventiedienst, het verkeerspark voor kinderen, etc.”
Zie onder andere de teksten ‘1280 leerlingen volgen verkeersles in het verkeerspark!’ van 17 februari 2009 en ‘Graveren van autoruiten en aanhangwagens voorkomt diefstal!’ van 28 juni 2011 op deze website. 

Onder bepaalde voorwaarden zal de loods ook ter beschikking gesteld van groepen of instellingen om er bepaalde activiteiten te organiseren. Zo heeft de Sint-Vincentiusvereniging van Sint-Truiden de loods al gebruikt om een voorraad voedselpakketten op te slaan.
Zie onder andere ook de tekst ‘Sint-Vincentius heeft een nieuwe huisvesting!’ van 4 september 2010 op deze website.

De bedoeling is de loods nog op te frissen met een aantal graffitiwerken onder leiding van jongerenpreventiecoördinator Erik Jamar.

“Hiermee wordt nog maar eens aangetoond dat de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken en de respectievelijke gemeenten er financieel en materieel alles aan doen om de politiediensten in ideale omstandigheden hun werk te laten uitvoeren.”, besluit Ludwig Vandenhove.

De loods werd op donderdag 13 oktober 2011 officieel geopend.

Zie onder andere ook de tekst ‘Lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken stelt jaarverslag 2010 voor!’van 22 mei 2011.

Hierover is een artikel verschenen op LimburgActueel van vrijdag 14 oktober 2011en  in Het Nieuwsblad van donderdag 20 oktober 2011.