Ludwig Vandenhove aanwezig op kerstmarkt in Groot-Gelmen

Op zaterdag 3 december 2011 en zondag 4 december 2011 vond rond de kerk van Groot-Gelmen (een deelgemeente van Sint-Truiden) op initiatief van het jeugdhuis het Kliekske (opnieuw) een kerstmarkt plaats.
Op zondagnamiddag ging burgemeester
Ludwig Vandenhove er even langs.

“Als politicus, die veel tussen de burgers is, zijn er bepaalde periodes van het jaar, dat er bepaalde activiteiten plaatsvinden.”, zegt burgemeester
Ludwig Vandenhove.

 

“Dit was de eerste kerstmarkt, die ik dit jaar bezocht, maar die zal gevolgd worden door heel wat andere kerstmarkten en kerst- en nieuwjaarsdrinks, al dan niet ondersteund door ons subsidiereglement op het buurtactiveringswerk en/of onze acties met kerstdennen.”

 

 

 

 

 

In 2006 startte het stadsbestuur van Sint-Truiden, onder impuls van sp.a-schepen van groen en milieu Filip Moers, met het jaarlijkse initiatief om kerstdennen ter beschikking te stellen aan buurtcomités, waardoor de kerstsfeer zich verder uitstrekt dan het centrum van Sint-Truiden.
Dit jaar zijn 1.900 kerstbomen verdeeld en verspreid over 61 locaties.

 

 

In andere periodes zijn er de barbecues, de carnavalbals, de mosselsoupers, de schoolfeesten, de wielerwedstrijden etc.

 

 

In de meer dan 20 jaar dat ik politiek actief ben in de lokale Sint-Truidens politiek, zie ik dat de laatste tijd heel weinig collega’s op deze activiteiten, tenzij sp.a-ers.
Ik hoop dat de kiezers ons hiervoor belonen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen op zondag 14 oktober 2012.”, besluit Ludwig Vandenhove.

 

 

De foto’s zijn terug te vinden op http://www.zita.be/foto/10495/allerlei/kerstmarkt-in-grootgelmen/foto#7843266.

 

 

Zie onder andere de tekst ‘1.700 kerstbomen ter beschikking van buurten, straten en wijken!’ van 26 december 2009 op deze website.

 

 

Hierover is een artikel verschenen in De Weekkrant van woensdag 7 december 2011.