Ludwig Vandenhove doet mee aan ‘Kunst met een kwispelstaartje’!

De voorbije maanden is in Sint-Truiden het project ‘Kunst met een kwispelstaartje’ opgezet door de Lions Club Sint-Truiden, de vzw Trud’Or en de Haspengouwse Academie voor Beeldende Kunsten (HABK).

In totaal zijn er 133 kunstige honden gemaakt en/of bewerkt door een 40-tal studenten en docenten van de HABK en een aantal bekende kunstenaars, zoals bijvoorbeeld Betty Cuykx, Hugo Duchateau, Piet Stockmans, Koen Vanmechelen, Nicolas Le Beuan Bénic (Frankrijk) en Roberto Barr (Brazilië).

Tijdens een kunstveiling op 6 juni 2009 zijn de honden geveild tegen een zo hoog mogelijk bedrag, waarvan de opbrengst gaat naar de sociale doelen van de Lions Club Sint-Truiden, met name de Sint-Vincentiusvereniging, Wiric en het Belgisch Centrum voor opleiding van blindengeleidehonden in Tongeren.

Naar aanleiding van dit origineel initiatief is er ook een kunstboek ‘Kunst met een kwispelstaartje’ ontworpen en gerealiseerd door de afdelingen fotokunst en toegepaste grafiek van de HABK.

“Het gaat hier om een project waardoor de HABK een enorme uitstraling krijgt, waarbij er nieuwe kunstwerken worden gerealiseerd en waardoor er iets gebeurt voor een goed doel.”, aldus Ludwig Vandenhove.

Ludwig Vandenhove maakte samen met Ann Knaepen, Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn (OCMW)-raadslid voor Lijst Burgemeester (sp.a-Groen!), ook een kunstwerk.
“Laat ik het maar eerlijk toegeven’, zegt Ludwig Vandenhove.
Ik heb er mijn naam mee aan verleend, maar eigenlijk heeft Ann de hond beschilderd!”

De catalogus van 'Kunst met een kwispelstaartje' met een overzicht van het volledige project en alle veilingobjecten is te verkrijgen op het secretariaat van HABK, Gorsemweg 55-57, 3800 Sint-Truiden voor 10,00 EUR. 

Zie ook de website www.kunstmeteenkwispelstaartje.be.