Ludwig Vandenhove ontmoet ambassadeur Kroatië!

In zijn functie als voorzitter van de commissie voor de Landsverdediging van de Kamer van Volksvertegenwoordigers heeft Ludwig Vandenhove op woensdag 4 februari 2009 een ontmoeting gehad met Boris Grigic, huidig ambassadeur van Kroatië in België.


Burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove: “Het gesprek ging vooral over de nakende toetreding van Kroatië tot de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO) naar aanleiding van de geplande NAVO-top op 2 en 3 april 2009 en tot de Europese Unie (EU), vermoedelijk in 2010.
Alleszins dat laatste hopen de Kroaten!”

De volgende onderwerpen kwamen aan bod: de verhouding tussen Slovenië en Kroatië, de positie van Servië en Kosovo in het toekomstige beleid (en landschap) van de EU, de invloed van Rusland in Servië, de economische situatie in Kroatië en van de rol van het toerisme hierin, de toenemende investeringen vanuit EU-landen in het algemeen en België in het bijzonder in Kroatië en de internationale bankencrisis. Ook heeft Ludwig Vandenhove het gehad over een aantal Kroaten, die in Sint-Truiden verbleven, al dan niet in het asielcentrum van het federaal agentschap voor de opvang van asielzoekers (Fedasil) in Bevingen, tijdens de oorlogsperiode in het voormalige Joegoslavië.

Als burgemeester heeft Ludwig Vandenhove ambassadeur Boris Grigic uitgenodigd voor en bezoek aan Haspengouw en Sint-Truiden in het kader van de promotie van de fruitteelt en mogelijk (nieuwe) exportmogelijkheden voor de fruitsector.