Ludwig Vandenhove spreker op nieuwjaarsreceptie AC

De Algemene Centrale (AC) van het Algemeen Belgisch Vakverbond (ABVV) heeft op vrijdag 28 januari 2017 de nieuwjaarsreceptie georganiseerd in World Pigeon Center (WPC), Industrielaan 30 in Hoeselt.
Katrijn Conjaerts (Groen), Raoul Hedebouw (PVDA) en Ludwig Vandenhove (sp.a) waren gastsprekers.

Gedeputeerde Ludwig Vandenhove deed een oproep dat er zeker bij de komende gemeenteraadsverkiezingen van zondag 14 oktober 2018 zou getracht worden zoveel mogelijk linkse samenwerkingsverbanden te maken in Limburg.

“Vlaanderen is in mijn ogen wel degelijk rechts”, zegt Ludwig Vandenhove.

Gemeenteraadsverkiezingen spelen zich af op het plaatselijke niveau, dichtbij de burger en zijn ideaal voor democratische experimenten. Vandaar mijn oproep dat we volgend jaar op zoveel mogelijk plaatsen in Limburg progressieve lijsten zouden maken.
Voor mij horen Groen, PVDA en sp.a daarbij.
De gemeenschappelijke punten waar we het over eens zijn, zeker over gemeentelijke aangelegenheden, zijn veel omvangrijker dan de discussiepunten. En over die verschilpunten moeten we ons heen zetten in het belang van een goede linkse verkiezingsuitslag.

Ik ga het alleszins in Sint-Truiden proberen.”

Ludwig Vandenhove hield ook een pleidooi dat de vakbonden en de linkse politieke partijen elkaar opnieuw beter zouden moeten leren kennen (inhoudelijk qua standpunten, structuur, personeel, etc.).

 

Zie onder andere “ABVV zou zich moeten verontschuldigen voor dit loonakkoord”. Het Belang van Limburg, 28-01-2017, p. 16.

Zie ook Niet vies van de PVDA van 03-01-2017 op deze website.