Meer volk en minder auto’s in het centrum

“Een bus(je) van en naar de randparkings: dat is wat wij als sp.a voorstellen in Sint-Truiden”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove. “Het zal ook in ons verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 14 oktober 2018 staan.”

Het is goed voor de leefbaarheid van ons centrum, de middenstand, de mobiliteit, het klimaat en tegen de luchtvervuiling”, aldus Ludwig Vandenhove.
“We krijgen die vraag heel dikwijls zowel vanuit de bevolking, als vanuit de middenstand.
De bedoeling is dat dit elke dag gebeurt vanuit de randparkings naar het centrum en terug, bijvoorbeeld om het half uur of het uur.
Wij kunnen dit doen als stad via een publieke offerte-aanvraag, via De Lijn of in eigen beheer. Ook wat de prijs betreft, willen we dat nog openlaten: gratis of betalend?
Misschien kunnen we de kosten verdelen: de stad, de middenstand en de gebruiker (nu moeten ze betalen via de parkeerautomaten).

In het weekend willen we dit graag aanvullen met taxicheques. (1)
Fractieleider Filip Moers heeft dat al enkele malen aangekaart, maar zoals al onze voorstellen wordt dit steeds ‘afgeschoten’ door de CD&V-Open Vld-meerderheid.

Dus meer volk en minder auto’s in de stad.

Alleszins leggen we het voorstel op tafel na zondag 14 oktober 2018.”

 

(1) Taxicheques voor jongeren , www.ludwigvandenhove.be, 26-11-2017.

Zie ook Buurt- en wijkkermissen moeten terugkomen  van 16-07-2018, sp.a voert actie tegen klimaatverandering  van 22-05-2018 en RUP Binnenstad: geen toekomstvisie van 09-04-2018 op deze website.