'Merwt'

Sint-Truiden is historisch altijd een marktstad geweest met de grote zaterdagmarkt en de antiek- en rommelmarkt, en voorheen nog de veemarkt. Iets wat goed draait, moet je niet willen veranderen, maar je moet wel rekening houden met nieuwe tendensen.

"Onze zaterdagmarkt is nog altijd één van de beste in Limburg", zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.
"Marktkramers bevestigen dat.
We moeten inspanningen blijven doen om dat zo te houden. 

In Sint-Truiden moeten we we nadenken over een bio- of een boerenmarkt met verse en ambachtelijke producten uit de omgeving.
Als centrum van Haspengouw en als centrum van de fruitteelt moeten we snel inspelen op die tendens.
Het mag niet beperkt blijven tot éénmalige activiteiten, zoals de jaarlijkse Fruit- en Cultuurmarkt (dit jaar op zondag 30 september 2018).

Moet dit gekoppeld worden aan de zaterdagmarkt of de rommelmarkt?
Hoe frequent moet dit?
Op welke locatie gebeurt dit het best? Misschien onder de veemarkthallen, die best bewaard blijven om regelmatig een aantal activiteiten onder te doen.
Voor alle duidelijkheid: zeker niet in de Minderbroederkerk. (1)

Indien wij als sp.a na de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 14 oktober 2018 opnieuw in de meerderheid van de stad geraken, willen we daar snel werk van maken.

Ik ben alleszins eens op bezoek geweest op zaterdag in Hasselt op de boerenmarkt (de 'Merwt') in de loods aan het Stationsplein. (2)
Mooi initiatief.
De 'Merwt' gaat nog door op zaterdag 29 september en zaterdag 27 oktober 2018 van 9.00 tot 17.00 uur."

 

(1) De toekomst van de Minderbroederskerk? www.ludwigvandenhove.be, 30-07-2018.
(2) www.merwt.be

Zie ook De foorreizigers blijven mijn vrienden van 12-08-2018 en Veemarkthallen moeten blijven van 14-09-2017 op deze website.

Foto’s: Ludwig Vandenhove