Met de mensen spelen!

“Dat is wat de CD&V-N-VA-Open Vld-meerderheid in Sint-Truiden doet met het personeel van het stedelijk zwembad”, aldus gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

“Ik heb daar geen andere woorden voor.
Al maanden wordt het personeel aan het lijntje gehouden.
Veel beloftes, maar niets op papier.
Nu moet het personeel weer een intentieverklaring ondertekenen met de privé-partner, waarin deze de intentie te kennen geeft om hen aan te nemen aan ‘gelijkwaardige loonvoorwaarden’, maar waarin tegelijkertijd expliciet staat dat deze het zwembad niet overneemt.
Met deze intentieverklaring probeert de private partner het personeel minder goede arbeidsvoorwaarden, onder andere qua verloning en qua aantal vakantiedagen, op te leggen.
Schandalig!

Sp.a fractieleider Gert Stas heeft tijdens de gemeenteraad van maandag 28 oktober 2019 nog maar eens CD&V-schepen van Sport hiermee geconfronteerd, maar andermaal geen duidelijk antwoord.

Voor ons als Socialisten, vakbond (Algemene Centrale van de Openbare Diensten-ACOD, Lokale en Regionale Besturen -LRB) en partij samen, is het duidelijk.
De stad Sint-Truiden moet de werknemers de echte keuze laten: ofwel bij de stad Sint-Truiden blijven werken aan dezelfde voorwaarden als nu, ofwel overgaan naar de private partner.
Dat is voor ons de enige logische keuze, alle andere voorstellen zijn voor ons onaanvaardbaar.

Een stadsbestuur dat zichzelf respecteert, gaat zo niet om met personeel. Maar de meerderheid in Sint-Truiden vindt dat blijkbaar de normaalste zaak van de wereld.”

Hieronder vindt u het artikel dat hierover op de website van Het Laatste Nieuws staat op dinsdag 29 oktober 2019. (1)