Minder, maar anders

“Mensen vragen mij vaak of ik nog zoveel aanwezigheidspolitiek doe als in mijn periode als burgemeester”, zegt Ludwig Vandenhove.
“Ja”, aldus Ludwig Vandenhove, “maar anders.”

“Als burgemeester wordt je verwacht op alle activiteiten van alle verenigingen in alle buurten en kerkdorpen. Bovendien zijn er de begrafenissen, huwelijken en huwelijksjubilea, de officiële openingen van bedrijven en winkels, etc.
Je wordt bij manier van spreken als ‘burgervader’ van activiteit naar activiteit ‘gesleurd’.

Als gedeputeerde moet je meer naar officiële plechtigheden en vergaderingen en moet je minder van her naar der ‘lopen’. Maar als ik in Sint-Truiden ben, probeer ik dat toch te doen.
Ik wil nu één maal als politicus tussen de mensen zijn.

Als ik een nationaal of provinciaal mandaat heb, doe ik zoveel mogelijk activiteiten aan in de sp.a-afdelingen. Zo was ik op zondag 9 november 2014 op de eetdag van sp.a Heusden-Zolder  in zaal ‘De ware vrienden’, Dorpstraat 78.

Parlementairen en gedeputeerden moeten als het ware mee de afdelingen ‘dragen’, motiveren, stimuleren.
Ik hou mij aan die afspraak met mezelf! 

Op dinsdag 11 november 2014 was ik op de traditionele viering in Brustem (Sint-Truiden).

En omdat ik 11 november belangrijk vind, én omdat tradities nu eenmaal moeten in stand gehouden worden. En ‘de Gouden Carolus’ mocht niet ontbreken.

Met dank aan dorpsfotograaf Jos Neven.”

 

Zie ook Druk weekend van 15-10-2014, Aanwezig blijven! van 07-01-2014 en Onder de mensen (blijven) van 10-01-2013 op deze website.