Motorcross: elke sport verdient een plaats, maar …

“Op het beperkt aantal locaties, waar zogeheten ‘harde sporten’, zoals motorcross, nog decretaal kunnen, blijkt de omgeving toch van tijd tot tijd klachten te blijven formuleren, ook na het afleveren van de nodige vergunningen met vaak strenge voorwaarden”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

Een enigszins begrijpelijke situatie.
Ik raad de bevolking altijd aan de officiële instanties te verwittigen bij eventuele klachten, zodat er kan bijgestuurd en/of opgetreden worden. Maar ik ben eveneens duidelijk over die ‘harde sporten’: zij moeten, weliswaar op een aantal beperkte plaatsen in Vlaanderen, kunnen blijven doorgaan. Elke partij dient zich aan de voorwaarden en de regels te houden, maar tevens wederzijds voldoende verdraagzaamheid en gezond verstand aan de dag te leggen.

De uiteindelijke oplossing zou er in bestaan dat we komen tot ‘elektrocross’.
De motorsport moet maximaal mee evolueren met het algemeen mobiliteitsgegeven dat er meer gebruik gemaakt wordt van elektrische motoren.     

Ik stelde opnieuw een schriftelijke vraag aan Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme Zuhal Demir (N-VA),  meer specifiek over het Stedelijk Motorcrosscentrum In Lommel (SML) -lees ‘Balendijk’- na contacten met de buurt.”

Hieronder vindt u de schriftelijke vraag van Ludwig Vandenhove en het antwoord van minister Zuhal Demir (N-VA).