Niet met de stad bezig…

“Grote, dure  evenementen organiseren, de één al minder/meer zinvol als de ander”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove. “Maar ondertussen niet met de stad en met de mensen bezig zijn.
Dat is typisch voor de huidige CD&V-Open Vld-meerderheid.

Neem nu de monumentenrun van zaterdag 9 september 2017.
Meer dan drie weken nadien hangen er nog altijd bordjes van die activiteit op verschillende plaatsen in Sint-Truiden. Zo hingen er op vrijdag 29 september 2017 nog bordjes aan de verkeersborden voor het administratief centrum, Kazernevest 13, en op zaterdag 30 september 2017 aan de verkeersborden voor cultuurcentrum De Bogaard aan het Capuciennessenplein (Nicaraguaplein).

En zeggen dat collega-gemeenteraadslid Johnny Vangrieken hierover nog een vraag gesteld heeft aan schepen van Sport Carl Nijssens tijdens de gemeenteraad van maandag 25 september 2017 over de bordjes in de buurt van Sint-Gangulfuskerk.
Die waren ’s avonds weg, maar de rest niet.
Wat een slordigheid!
Wat een non-beleid!
En zeggen dat private organisaties zoals circussen terecht een proces-verbaal krijgen als ze dat doen. Dit heeft immers te maken met de netheid en de properheid en de uitstraling van de stad.
De stad moet zelf het voorbeeld geven.

Nog een situatie.
Waarom is de parking van cultuurcentrum De Bogaard in het weekend niet bereikbaar?

Waarom mag er niet geparkeerd worden buiten werfverkeer? In het weekend wordt er toch niet gewerkt.
Is het al niet erg genoeg gesteld met de middenstand en de leegstand?
In mijn periode werd er voorgeschreven dat de aannemers ’s vrijdagsavonds alles zo goed mogelijk moesten opruimen en parkeerplaatsen vrij moesten laten. Ik heb de lokale politie Sint-Truiden – Gingelom – Nieuwerkerken dat ook steeds laten controleren op vrijdagmiddag.
Wat een contrast met nu?

Gewoon niet met de bevolking bezig zijn.”   

 

Zie ook Politiereglementen toepassen of afschaffen! van 02-07-2017 en Omleidingen… leiden tot een doolhof! van 30-04-2016 op deze website.