Niet op antwoorden en nadenken…

“Het gebeurt niet vaak dat een minister antwoordt dat zij/hij het antwoord (nog) niet kent en dat zij/hij erover moet nadenken”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

“Nochtans is dat wat ik vorige week woensdag 16 februari 2022 als antwoord kreeg van viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale economie en Landbouw Hilde Crevits (CD&V) in de Commissie voor Landbouw, Visserij en Plattelandsbeleid.

In de rand van een parlementair debat over de toekomst van de Vlaamse paardensector, stelde ik de vraag waarom er nooit gesproken wordt over het de rensport als onderdeel van de globale sector.
Uiteraard moet dit los gezien worden van de weddenschappen, die hierrond gebeuren, voor mij gaat het over twee afzonderlijke onderdelen en wetgevingen. Het beleidsaspect rond de weddenschappen is trouwens federale materie.
Het is opvallend dat in elk beleidsdocument rond paarden de rensport telkens niet of nauwelijks aan bod komt.

Ik heb inmiddels een nieuwe schriftelijke vraag gesteld aan minister Hilde Crevits over de rol en het belang van de rensport binnen de globale paardensector”, besluit Ludwig Vandenhove.

Hieronder vindt u vindt u de mondelinge tussenkomst van Ludwig Vandenhove en het antwoord van minister Hilde Crevits. (1)