Nieuw dak voor cafetaria Nieuwenhoven

Op maandag 10 februari 2014 starten de dakwerken aan de cafetaria ’t Kelshof in het provinciaal domein Nieuwenhoven, één week later dan gepland omwille van de vorst.

“Omwille van slijtage moet het onderdak vervangen worden.
Na gezamenlijk overleg met de uitbater, de aannemer en de provinciale verantwoordelijken is beslist om deze werken uit te voeren voor einde maart 2014, met andere woorden voor de aanvang van het toeristische hoogseizoen.”, zegt bevoegd gedeputeerde Ludwig Vandenhove.

Het persbericht vindt u hieronder.

Cafetaria ’t Kelshof in Nieuwenhoven krijgt nieuwe warme hoed

Onder voorbehoud van regen- en of vriesweer starten op maandag 3 februari 2014 de dakwerken aan de cafetaria ’t Kelshof in het provinciaal domein Nieuwenhoven.
In principe zijn deze dakwerken, evenals de vernieuwing van de buitenschrijnwerkerij, beëindigd voor eind maart 2014 dus voor aanvang van het toeristische seizoen 2014.

Het bestaande onderdak van de cafetaria is gemaakt van cementplaten (zoals er nog op veel oudere woningen liggen). Omdat deze cementplaten slijtage vertoonden en dringend aan vervanging toe waren, worden ze verwijderd en vervangen  door een nieuw onderdak.
De oude pannen gaan er tijdens de dakwerken af, maar worden - bovenop een extra isolatie en het nieuwe onderdak - teruggeplaatst omwille van het historisch karakter ervan.
De plafondplaten, die binnenin de cafetaria zichtbaar zijn en uit houtvezelcement bestaan, blijven behouden. Enkel de onderdakplaten die daar bovenop liggen worden met andere woorden verwijderd en vernieuwd.

In afspraak met de uitbater van de cafetaria, de aannemer en de provinciale coördinatoren van deze werken, werd beslist om de dakvernieuwing in deze periode uit te voeren op voorwaarde dat ze eind maart 2014 beëindigd zouden zijn.
Hoewel de aannemer zich aan strikte veiligheidsbepalingen moet houden, is het de bedoeling dat de directe omgeving en ook de speeltuin wordt afgesloten voor het (jonge) publiek wanneer er gestart wordt met de afbraak van het asbesthoudend onderdak. Het minimaal bezoek van kinderen aan de speeltuin van het domein Nieuwenhoven in deze tijd van het jaar heeft dus mee de timing van deze werken bepaald.

We maken optimaal gebruik van deze ‘toeristisch rustigere’ periode om deze noodzakelijke werken op een vakkundige en duurzame manier uit te laten voeren, met respect voor het historische karakter van de gebouwen op het provinciaal domein Nieuwenhoven.”, aldus bevoegd gedeputeerde Ludwig Vandenhove.

 

Zie onder andere Nieuwe 'hoed' voor Kelshof. www.truineer.be, 31-01-2014.

Zie ook ‘Impressief Nieuwenhoven’ van 06-09-2013 op deze website.