Nieuw promotiemateriaal voor Voedselteams-Hartenboer

Op zondag 20 oktober 2013 werd het nieuwe promotiemateriaal van Voedselteams-Harteboer officieel voorgesteld in dagcentrum ‘De Wroeter’.
Gedeputeerde voor leefmilieu en natuur Ludwig Vandenhove was erbij.

“Gezellig en lekkere bio producten tijdens het uitgebreid  buffet: ik heb ervan genoten.”, zegt Ludwig Vandenhove.
Ik vind het fantastisch wat al deze vrijwilligers doen.

En ‘De Wroeter’ in zijn vele facetten ken ik en volg ik al jaren.
Inmiddels vinden vele personen en organisaties dit een voorbeeldproject, maar ik heb ooit anders geweten. Zo herinner ik mij nog welk ‘gevecht’ ik, in mijn toenmalige functie als afgevaardigd-beheerder van de Sociale Investeringsmaatschappij voor Limburg (SIM), heb moeten leveren tijdens de reconversieperiode na de mijnsluitingen om een aantal financiële middelen naar dit project toe te sluizen. De bakkerij is hier nog een mooi voorbeeld van.”

In zijn korte toespraak ging Ludwig Vandenhove in op de klimaatproblematiek (een duidelijke maatschappijkeuze is nodig!) en hield hij nog maar eens een sterk pleidooi voor meer middelen en mogelijkheden voor sociale economie-projecten  en meer aandacht voor de steeds toenemende groep jongeren, die om allerlei redenen onvoldoende mogelijkheden krijgt op de arbeidsmarkt.

“Er zullen altijd personen en jongeren zijn, die niet aan de normale arbeidsvoorwaarden kunnen voldoen en het is aan de politiek en de maatschappij om hier een oplossing voor te bieden, ook in deze steeds toenemende individualistische samenleving. Of geloven wij echt dat de jeugd dit zal blijven aanvaarden?”, aldus Ludwig Vandenhove.

 

Zie ook Bioweek van 05-06-2013 en Toekomst Zaaien! van 18-10-2013 op deze website.

 

         

Tags: